Cum parcurgem treptele succesului?

Cum parcurgem treptele succesului?

Câți dintre noi nu-și doresc succesul? Câți aleargă după el? Câți dintre noi nu ne gândim și ne tot gândim la cum putem face să-l atragem mai abitir în viața noastră? Să fim onești: poate, adesea, mai mult decât dragoste sau fericire, ne dorim succes. Vizitând-o din nou pe Doina Enache, Holistic Development Coach Upperself, am aflat, spre surprinderea mea sau nu, că pentru fiecare dintre noi fericirea este generată de  aspecte diferite. Lucrurile care ne împlinesc sau ne aduc bucurie, pot fi altele de la om la om. Potențialul nostru de dezvoltare are anumite trepte, care se succed într-o ordine prestabilită la nivel individual.

Însă întrebarea rămâne: Care sunt treptele succesului pentru fiecare dintre noi?

“Numerologia ne oferă răspunsuri în acest sens. Plecând de la data naşterii, prin analiză numerologică, putem afla care sunt treptele şi mai ales ordinea în care ar fi de preferat să le parcurgem, pentru a reuşi să aducem împlinirea în viaţa noastră. Simpla analiza a acestei structuri, numită Treptele Succesului, ne poate ajuta să ne cunoaştem mai bine şi să fim atenţi la etapele pe care le avem de parcurs pentru a  atrage împlinirea în viaţa noastră”, m-a lamurit Doina.

Pentru cineva, primul nivel de împlinire ar putea fi reprezentat de sănătatea fizică, de exemplu, continuând apoi cu familia, prietenii şi cariera, înţelepciunea sau bunăstarea. Pentru altcineva, creativitatea ar putea fi acest prim nivel, în timp ce pentru o altă persoană, acesta ar putea fi cunoaşterea sau imaginea de sine.

O persoană care respectă şi parcurge corect fiecare treaptă a acestei scări, va avea toate şansele să devină un om împlinit. Mai devreme sau mai târziu, va ajunge la capătul acesteia şi se va simţi un om  fericit. În caz contrar, viaţa îl va întoarce mereu înapoi spre acea treapta a scării care a fost “sărită” sau nu a fost cunoscută până la capăt. Interesant este faptul că fiecare treaptă aduce cu sine diferite nivele de fericire şi conduce simultan omul spre treapta următoare, pentru a descoperi un nou grad de fericire şi mai puternic.

În ceea ce priveşte ritmul de parcurgere a scării, fiecare o face ȋn felul lui. Cineva o parcurge ȋncet, studiind fiecare treaptă ȋn parte. Altul, ȋn acelaşi interval de timp, parcurge scara de jos ȋn sus şi o coboară de nenumarate ori şi o ia iar de la capăt. Altul, ȋn aceeaşi perioadă a vieții se opreşte la o oarecare treaptă şi acolo rămâne până la sfârşitul vieții.

FOLLOW ME

treptele-succesului-3803973Cum ne ajută cunoaşterea acestei scări?

Uneori este posibil să simţim, fără a accesa ajutor din exterior, ce lucruri sunt importante pentru noi în momentul respectiv. Acest lucru este valabil în cazul unei foarte bune cunoaşteri de sine şi atunci ne putem considera deja norocoşi. Alteori, dacă suntem confuzi sau poate lucrurile pe care ni le dorim nu se întâmplă şi ne confruntăm cu blocaje sau tipare care se repetă, cunoaşterea treptelor proprii ale succesului ne aduce un mare ajutor. Ne ghidează spre a ne ocupa, pe rând, de lucrurile prioritare pentru noi, cu scopul de a aduce mai multă bucurie în viaţa noastră şi un parcurs mai lin, conştient.

Care este atitudinea care ne uşurează drumul spre succes?

Cei care reuşesc în viaţă sunt aceia care au încredere în ei şi sunt acordaţi cu ei înşişi. Ei sunt cei care îşi construiesc vieţile conştient, plecând de la cunoaşterea de sine. Cunoaşterea, în general, este puterea care duce la implinire. Iar pentru a ajunge la această cunoaştere, atitudinea care ne ajută este deschiderea, observarea vieţii şi a modului în care funcţionam, observarea perspectivei din care facem alegererile, asumarea responsabilităţii faţă de alegerile decise cât şi integrarea lecţiilor pe care fiecare oportunitate sau provocare ni le poate aduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.