Cum recunoști un bărbat VIOLENT – semne care te ajută să-ți dai seama din timp


Probabil vezi zilnic la TV sau în mediul online campanii împotriva violenței domestice. Și la fel de probabil este să nu le acorzi mereu atenție, pentru că te gândești că nu ți se poate întâmpla și ție. Însă identificare unui bărbat violent nu este atât de simplă pe cum ar părea. Mai ales în cazul în care cunoști pe cineva pe Internet și nu știi nimic despre trecutul său. Un bărbat violent nu se exteriorizează de la primele întâlniri și probabil nu are de ce să o facă de la început, însă asta nu schimbă faptul că este violent din naștere. Iată câteva semne care te pot ajuta să recunoști un astfel de bărbat și să te îndepărtezi de la început, până nu e prea târziu:

1. Vrea prea multe, prea devreme

Vrea ca relația voastră să evolueze rapid, când nici nu vă cunoașteți așa bine. Nu este firesc să își dorească asta. Deși este adevărat că poți îndrăgi o persoană de la prima vedere, asta nu înseamnă că trebuie să îți vezi imediat viitorul alături de ea și să grăbești lucrurile. Trebuie să vă dați timp să vă cunoașteți. Aceste persoane, care pot demonstra uneori un comportament obsesiv, se poartă astfel pentru că vor să te facă cât mai vulnerabilă și mai dependentă de ele. Deci, ai grijă atunci când un bărbat se apropie prea mult, prea repede.

2. Vrea să te controleze


Un partener care încearcă să te domine nu este o persoană bună pe care să o ai lângă tine, iar relația riscă să se transforme într-una toxică. Un bărbat violent nu va ezita să fie dominant și să încerce să controleze fiecare pas pe care îl faci dar și felul în care te comporți. Îți va suprima astfel personalitatea și te va face să suferi. Un bărbat violent va avea și tendința să îți verifice telefonul și laptopul și să te facă să simți că fără el nu te poți descurca. Un astfel de bărbate va încerca să te îndepărteze și de cei dragi, deci îndepărtează-te tu de el , de îndată ce vezi primele semne.

3. Se comportă exemplar în public

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Atunci când vezi diferențe mari între comportamentul său din particular și cum se comportă în public, doar în cea de-a doua situație fiind foarte dulce și atent, ar trebui să îți pui câteva semne de întrebare.

4. Este posesiv

Posesivitatea se manifestă într-o relație prin gelozie. El va vrea să știe unde ești în fiecare moment și va prefera să fie și el mereu acolo când ieși în oraș.

5. Alte semne la care să fii atentă

Nu te odihnești bine din cauza lui.
Te însoțește pretutindeni, nu mai ieși singură în oraș.
Ești stresată și ți-e teamă dacă faci ceva care știi că l-ar supăra.
Te face să te simți vinovată pentru certuri.
Îți ceri iertare prea des.
Este agresiv cu alte persoane.
E violent cu animalele.
Afli că a fost violent și în alte relații.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.