Cum să alegem mâncarea gustoasă în supermarket: un ghid de care toți avem nevoie

Cum să alegem mâncarea gustoasă în supermarket: un ghid de care toți avem nevoie

Un pepene dulce are o tulpină maronie și veți găsi pui proaspăt verificând data ambalării sale. Chiar dacă credeți că geanta de cumpărături este plină de produse proaspete, poate nu v-ați folosit toate simțurile pentru a le alege pe cele mai bune. Atingerea părții corecte a unui pepene sau verificarea formei de dezavantaj a unui ardei gras poate face diferența în ceea ce privește gusturile noastre.

1. Pâine

Accesați eticheta ingredientelor și căutați primul cuvânt din listă. Dacă este „făină de grâu integral”, ai ales o alegere bună. Această făină vă va oferi mai multe fibre și vitamine decât „făina albă îmbogățită”.

Apăsați ușor pe pâine. Dacă revine la forma sa originală, aceasta este o pâine de înaltă calitate. Dacă amprenta ta rămâne pe pâine, ar putea fi un semn al unui proces incorect de coacere sau că a fost anterior înghețat

2. Pui

Trebuie să verificăm diferitele culori ale tăieturii. Dacă are piele, ar trebui să fie mai palid decât carnea. Dacă pielea puiului este galbenă sau maro deschisă, lăsați-o pe raft.

Carnea trebuie să fie fermă, albă până la maro deschis, umedă și fără sânge. Fii atent și la margini. Dacă arată uscat, nu-l alege.

Nu verificați data de expirare, nu verificați data ambalajului. Dacă a fost în container mai mult de 2 zile, lăsați-l în supermarket.

FOLLOW ME

3. Pepene verde

Uită-te la coada tijei. Dacă pepene verde are o tulpină uscată, maro, înseamnă că este copt și gata de mâncare.

Verificați intensitatea zonelor galbene pe care le are pepene verde. Această parte galbenă corespunde timpului în care fructul s-a odihnit pe pământul conectat la plantă. Dacă are o pată galben închis, va fi un pepene dulce.

Pentru a detecta unul bun, trebuie să-i verificăm soneria atingând-o. Dacă acest sunet este leneș, ca și cum ar răsuna, indică faptul că fructul nu este încă copt. Dacă sunetul rezultat este gol și contondent, pepene verde va fi la punctul său potrivit de maturitate.

4. Roșiile

Ori de câte ori este posibil, evitați să cumpărați roșii în recipiente din plastic. Acest lucru se datorează faptului că nu veți putea verifica dacă sunt proaspete și același recipient poate include bucăți în diferite stări de maturare.

Pielea trebuie să fie netedă și fermă și atunci când o luați, ar trebui să simțiți o greutate consistentă. O roșie coaptă poate dubla greutatea unei roșii necoapte.

Miroase. Dacă nu detectați nimic, tomata nu s-a maturizat încă. Roșiile trebuie să miroasă a roșii, în special acolo unde se conectează la tulpină.

5. Pepene galben

Coaja unui pepene dulce nu ar trebui să fie prea verde. Dacă are tonuri de galben, asta indică că pepene a petrecut destul timp pe pământ primind lumina soarelui și, prin urmare, va fi mai dulce.

Luați pepenele și atingeți-l în lateral. Dacă vibrează, pepenele va fi la punctul său coapte.

Îl poți muta lângă ureche. Dacă auziți apă înăuntru, asta înseamnă că s-a maturizat prea mult și a început să se deterioreze.

Atingeți cele 2 capete ale pepeneului și aplicați un pic de presiune. Dacă sunt moi, pepenele va fi dulce.

6. Ardeiul

Primul lucru care trebuie verificat este dacă ardeiul are o culoare intensă, fără pete. Când o alegeți, poate avea o greutate consistentă.

Atunci trebuie să te uiți mai jos. Dacă are 2 sau 3 umflături, va fi mai amar decât dacă are 4 umflături. În schimb, ardeii cu 4 umflături au mai puține semințe, ceea ce le poate face mai practice pentru rețetele în care vor fi gătite.

Verificați starea tulpinii. Dacă este verde, ferm și crocant, acesta este un semn de prospețime.

7. Pește

În primul rând, privește peștele din ochi. Verificați dacă ochii ies în proeminență și dacă elevii au o culoare neagră strălucitoare.

Pielea trebuie să fie strălucitoare și mătăsoasă la atingere. Dacă simțiți că pielea este lipicioasă sau plictisitoare, peștele nu este proaspăt.

Rețineți că carnea trebuie să fie fermă și translucidă cu o suprafață elastică, netedă. Dacă stoarceți un file de pește, nu trebuie să existe nicio urmă de amprentă.

8. Banane

Verificați tulpina buchetului. Alegeți buchetul cu tulpini verzi până la galben deschis. Dacă tulpina devine maro și bananele au multe puncte negre, este un semn clar că bucheta este prea matură.

Bananele durează mai mult dacă sunt păstrate în grupuri în loc de separat. Nu alegeți o banană izolată decât dacă veți mânca imediat.

9. Brânză

O bucată de brânză cu o crustă largă indică faptul că nu este proaspătă. Brânzeturile au nevoie de umiditate pentru a evolua și pentru a rămâne în stare bună, așa că coaja ne va spune cât timp a fost tăiată.

Existența unei pelicule de ulei pe scoarță indică faptul că brânza a fost expusă mai multor schimbări de temperatură și, prin urmare, a eliberat uleiul din interiorul său, ceea ce face să devină rancid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.