Cum să aplici CORECT machiajul

Nu e un secret pentru nimeni că femeile sunt pasinate de machiaj. Că vrem să ne scoatem în evidență anumite trăsături ori să ascundem imperfecțiunile, trusa de machiaj este un fel de baghetă magică.

Cheia unui machiaj frumos este o piele frumoasă! Unele fete aleg produse scumpe de machiaj în detrimentul celor de îngrijire, motiv pentru care rezultatul lasă de dorit.

Iată câteva trucuri care îți vor face pielea să arate perfect:

1. Curăță, tonifiază și hidratează-ți pielea cum trebuie 

E important să duci un stil de viață sănătos și să alegi cosmeticele în funcție de tipul pielii tale. Regula numărul unu e să îți cureți, să îți tonifici și să îți hidratezi pielea dimineața și seara.

2. Învață să ascunzi imperfecțiunile pielii tale

FOLLOW ME

Anticearcănul verde ascunde petele și coșurile, iar cel mov sau albastru ascunde petele galbene sau maro și pistruii. Alege produse adecvate pentru problemele tale.

3. Ascunde-ți cearcănele

Desenează un fel de triunghi și tapotează cu atenție cu degetele.

4. Alege corect fondul de ten

Pentru a găsi nuanța potrivită, aplică mai întâi câteva pe gât. Ține minte că nuanța pielii noastre se mai schimbă puțin din cauza vremii, a dispoziției noastre și a altor lucruri.
Aplică fondul de ten din centrul feței cu o perie specială sau cu degetele.

5. Aplicarea produselor de conturare

Corectorul lichid și cremă se aplică mai greu și nu sunt bune pentru un machiaj de zi, pe când cel pudră arată mult mai natural și e ușor de aplicat.

Urmează pașii din imagine și ține minte că regula principală e să luminezi zonele pe care vrei să le accentuezi și să întuneci zonele pe care vrei să le ascunzi.

2197805-3-650-1464595961

  • Dacă ai fața ovală, fă-ți bărbia și fruntea dinspre linia părului mai întunecate. Pentru a face o față îngustă să pară mai mare, aplică fond de ten roz pe obraji.
  • Dacă ai o față rotundă, trebuie să pară mai lungă. Fă-ți tâmplele și maxilarul mai întunecate și luminează-ți fruntea, bărbia și zona de sub ochi.
  • Dacă ai o față triunghiulară, ai nevoie să subțiezi partea superioară a feței și să o luminezi pe cea de jos.
  • Dacă ai o față dreptunghiulară, trebuie să netezești liniile ascuțite ale feței și să dai o formă de diamant. Întunecă zona tâmplelor și a maxilarului inferior. Luminează centrul frunții, zona de sub ochi și vârful bărbiei.

6. Aplică fard de obraz

Pentru pielea albă folosește nuanțe de roz, iar pentru cea mai închisă nuanțe de bronz sau coral. Nuanțele nud și roz-maroniu se potrivesc aproape tuturor. Zâmbește și aplică fardul pe zonele proeminente ale obrajilor.

7. Fixează machiajul

Tamponează-ți ușor fața cu un șervețel de hârtie, apoi pudrează-ți bărbia, zona de sub ochi și cea din jurul buzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.