Cum să faci limonada cu lavandă și să scapi de anxietate și dureri de cap

Aromarea limonadei cu lavandă este o modalitate foarte bună de a utiliza proprietățile medicinale uimitoare ale acesteia. Lavanda este poate cea mai faimoasă plantă care calmează și relaxează.

Ceaiurile din flori de levanțică sunt bune pentru a calma nervii datorită proprietăților antidepresive. Uleiul de lavandă este foarte des folositpentru vindecarea insomniei și a simptomelor de depresie și anxietate, temperând activitatrea sistemului nervos. Aplicat local, pe tâmple, poate ajuta la vindecarea durerilor de cap.

Uleiul pur esențial de lavandă (levănțică) este printre cele mai blânde uleiuri esențiale, dar, deasemenea, și printer cele mai puternice atrunci când vine vorba de proprietățile sale de vindecare.

Essential oil lavender

Are în compoziția sa peste 150 de elemente active, este un uimitor anti-inflamator, anti-fungic, antidepresiv, antiseptic, antibacterian, antimicrobian, antispastic, analgezic, detoxifiant, hipotensiv, și proprietăți sedative.

Am găsit o rețetă ce pare delicioasă. Limonadă de lavandă cu ulei esențial de lavandă. Ca de vară, ca de vacanță, ca din vremuri de mult trecute.

Aveți însă mare grijă, nu folosiți ulei esențial din comerț – de obicei acesta nu este comestibil, sau asigurați-vă că sunt 100% naturale.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Ingrediente

1 cană de miere raw
12 cești de apă
1 picătură de ulei esențial de lavandă
6 lămâi decojite, gata de stors
Crenguțe de lavandă pentru garnitură
Direcții

Se amestecă toate ingredientele și se dau la rece. Adăugați mai multă apă sau miere dacă este necesar.

Lavanda are următoarele proprietăți:

• Antidepresiv
• Analgezic
• Antiseptic
• Cicatrizant
• Expectorant
• Nervin
• Vindecă rănile

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.