Cum să faci ruj organic din… sfeclă

Citisem pe undeva că…dacă o femeie are părul curat și coafat poate foarte ușor să renunțe la machiaj. Da, dar niciodată la ruj! Așa cum îmi place culoarea roz, cred că din arsenalul feminin nu pot lipsi rujul și parfumul. Și…părul impecabil, desigur.

Fascinația rujului e dincolo de limite. Mă uit la Alesia și primul lucru pe care mi l-a luat din trusa de makeup a fost rujul. Și acum face la fel. Deși are strugurelul ei, îl vrea întotdeauna pe al meu.

Dar, oricât de insistentă ar fi, rujul pentru un copil de trei ani e prea mult. Iar ca să o fac să simtă că și al ei e la fel de important ca al meu, am găsit o rețetă specială, de ruj organic, pe bază de sfeclă. Ideea că mergem să luăm ingredinete pentru machiajele ei o face să…uite de…trusa mea.

Vă las aici rețeta, pentru că e bună nu doar pentru declanșarea amneziei rujului la copiii de trei ani ci și pentru întreținerea buzelor de la 20 și până la…cât doriți voi 🙂 . Vedeți mai jos de ce.

bigu

Vara, rujurile mate e bine să fie înlocuite de versiuni hidratante, gloss-uri și balsamuri de buze pe bază de formule hidratante dar lejere, care să nu dea senzația unor măști rigide pentru buze. Cele mai bune produse sunt, desigur, cele pe bază de plante dar care, adeseori, apar la prețuri exorbitante în magazinele specializate. Rujul din sfeclă e mai economic și la îndemână.

Aveți nevoie de:

FOLLOW ME

  • 1 sfeclă decojită și tăiată cubulețe
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri miere

ruj Honey-Bottle

peeling-beetsUleiul de măsline este bogat în antioxidanți care previn îmbătrânirea pielii și vitamina E, ce o protejează de razele ultraviolete. Mierea este, în acest caz, ingredientul care hidratează și calmează, conferind o strălucire aparte buzelor. Sfecla are rolul de a pigmenta natural buzele.

După ce ați pregătit ingredientele, puneți-le într-un blender. Mixați până obțineți o cremă și aplicați pe buzele exfoliate.

Nu vă faceți griji – rujul rezistă la frigider o lună, iar la congelator, două.

 

Foto credits featured image: Erwin Blumenfeld, Armani Privé.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.