Cum să folosești CORECT o toaletă publică


O toaletă publică nu este cel mai curat sau cel mai plăcut loc pe care trebuie să-l vizitezi, dar uneori circumstanțele se dezvoltă într-un asemenea mod încât ai nevoie de ea.

Toaletele publice sunt folosite de mulți oameni și, ca urmare, se acumulează un număr mare de bacterii și microbi. Există câteva reguli privind utilizarea toaletelor publice pe care majoritatea dintre noi nu le știm. De exemplu, prima cabină este mai curată decât celelalte.

Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să utilizezi toaletele publice fără frică. La sfârșitul articolului, toate mamele și tații vor găsi un bonus foarte util.

1. Alege cea mai curată cabină


Când mergi la toaletă, încercă să alegi cabina care arată cel mai curat. Apropo, este interesant faptul că mulți oameni preferă cabinele care sunt mai departe de ușă. Așadar, aruncă o privire mai atentă asupra primei cabine – probabil că aceasta va fi o alegere mai bună.

2. Nu îți pune obiectele personale pe podea

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Nu pune nimic pe podeaua unei toalete publice. Microbii și murdăria din pantofi vor fi transferate pe lucrurile tale și vor ajunge în cele din urmă pe mâinile tale. Majoritatea toaletelor au un cuier și ar fi bine să îl folosești pe acela.

3. Ia niște folii protectoare pentru toalete

Nu este necesar să acoperi scaunul de toaletă cu hârtie igienică. Mai ales dacă îți cumperi niște folii protectoare pentru toaletă, care pot fi găsite în multe magazine. După utilizare, aruncă-le imediat. Astfel de folii sunt de unică folosință.

4. Trage apa cu grijă

Din motive evidente, pe acel buton există numeroși microbi. Poți folosi hârtie igienică pentru a trage apa. Aruncă rapid hârtia în coșul de gunoi sau direct în toaletă.

5. Spală-te pe mâini cu apă fierbinte

Spală-ți mâinile cu apă fierbinte, deoarece acestea luptă eficient împotriva microbilor. Dacă este posibil, folosește și săpun. Ține-ți mâinile sub apă timp de cel puțin 20 de secunde.

6. Usucă-te pe mâini cu șervețele de hârtie

Nu îți usca mâinile cu aer cald. Amintește-ți că microbii se dezvoltă într-un mediu umed și cald. Este mai bine să cauți o mașină cu un prosop de hârtie, cum sunt instalate în multe dintre toalete.

7. Nu atinge mânerul ușii fără un prosop de hârtie sau hârtie igienică.

Mânerele pentru uși sunt, de asemenea, un teren de reproducere pentru microbi. Cât de des crezi că sunt atinse într-o zi? Exact. De aceea, înainte de a părăsi toaleta, înarmează-te cu hârtie igienică sau cu un prosop de hârtie și folosește-le pentru a deschide ușa.

8. Folosește dezinfectant

Dezinfectantul e unul dintre lucrurile care nu ar trebui să îți lipsească din geantă. Este util după ce mergi la toaletă, înainte de a mânca și după o călătorie cu transportul public. Acesta poate fi cumpărat nu numai dintr-o farmacie, ci și din supermarket.

9. Ține totdeauna la tine șervețele umede

Viața este imprevizibilă. Poate că toaleta publică va rămâne fără hârtie. Este mai bine să fii prudent și să anticipezi astfel de situații. Așa că ține geantă sau servietă puțină șervețele și chiar mai bine, șervețele umede.

10. De ce e mai bine să stai pe toaletă
Pielea este o barieră naturală de protecție împotriva bacteriilor, așa că nu ar trebui să îți fie teamă să te așezi pe toaletă. Nu ar trebui să faci acest lucru dacă ai răni deschise. Dacă ai posibilitatea, șterge tronul cu un șervețel umed pentru a te simți în siguranță.

Dacă credeai că poziția „vulturului” te protejează de microbi, trebuie să știi că aceasta îți creează și niște deservicii. În primul rând, din cauză că e o poziție nefirească, va fi mai dificil pentru organismul tău să finalizeze procesul și vei fi nevoit să atingi pereții sau alte obiecte ajutătoare, pe care sunt mult mai multe microbi decât pe scaunul de toaletă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.