Cum să gestionezi stresul de sărbători

Perioada de dinainte de sărbători poate fi destul de haotică și stresantă pentru mămici.

Când ne simțim copleșite de stresul generat de pregătiri, serbări, goana după cadouri și organizarea mesei de sărbători ar fi bine să ne luăm un moment de respiro și să facem câteva exerciții care să ne ajute să depășim aceste stări:

Ce poți să faci atunci când te simți copleșită:

1. Pune pe o foaie toate gândurile tale ca să îți eliberezi mintea de griji. Avându-le în fața ta îți va fi mult mai ușor să identifici sursa problemelor și să vezi mai limpede posibile soluții.

2. Fă niște exerciții de întindere și ajută-ți corpul să se detensioneze.

3. Fă exerciții pentru respirație. Inspiră adânc și expiră lent.

Seth Godin spunea că „Timpul pe care îl petrecem făcându-ne griji este timpul pe care îl petrecem încercând să controlăm ceva care nu poate fi controlat.

În loc să cazi pradă gândurilor negative, descoperă noi modalități de a evolua, căuta în tine răspunsuri, soluții și încrederea că Dumnezeu ne dă întotdeauna atât cât putem duce.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji?

☁️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri)
☁️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă (am mai povestit despre asta, dar o să reiau pentru cei care nu au citit postarea: „Desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?“)
☁️ meditează cât de des porți și permite gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.