Cum să înțelegi femeile

Se vorbește atât de mult despre cum bărbații încearcă să înțeleagă femeile. Dar oare noi ne înțelegem? Știm cine suntem? Ne știm atuurile? Ne cunoaștem vulnerabilitățile? Știm cât suntem de speciale?

Etapele prin care trecem de-a lungul vieții ne demonstrează că rolul nostru în această lume contează mai mult decât ne-am raporta noi la el în viața de zi cu zi. Am fost alese și binecuvântate să dăm viață – un proces magic care ne ridică deja la statutul de zeițe, suntem reprezentantele sexului frumos și putem face aproape orice poate să facă un bărbat, imediat ce ni se usucă oja de pe unghii. :))  

Țineți minte asta data viitoare când simțiți că v-ați pierdut încrederea în voi:

All women are goddesses, and it’s just a matter of letting that goddess-power shine.

 

Kimora Lee Simmons

 

Putem suporta toate zilele și durerile agonizante prin care corpul nostru se pregătește pentru rolul vieții lui. Putem da naștere, putem rezista ore în șir în travaliu și în următoarea secundă, în momentul în care ne vedem bebelușul, să uităm toată durerea.

Experimentele de simulare a nașterii făcute pe bărbați demonstrează cât de mult au subestimat acest efort, dar și că suntem rezistente la dureri pe care bărbații nu le-ar suporta. Și nu doar atunci când devenim mame. Facem în fiecare zi sacrificii pentru a lăsa zeița noastră interioară să iasă la iveală: mersul pe tocuri, skill-urile de machiaj, purtarea hainelor incomode (dar superbe), am dus toți acești ași din mânecă la rangul de sport olimpic. Doar că le practicăm tot timpul și nu primim o medalie la sfârșitul zilei. 

E adevărat că poate o luăm ranza uneori din cauza hormonilor, în funcție de perioada menstruală în care ne aflăm. Și, din păcate pentru cei care se află pe lângă noi, aici nu mă refer doar la acele câteva zile. :)) Corpul nostru lucrează în fiecare zi pentru acest proces, iar în funcție de ziua lunii în care ne aflăm, emoțiile și stările noastre sunt complet diferite.

Avem zile în care avem mai multă energie, zile în care simțim că avem lumea la picioare, zile în care ni se pare că suntem mai frumoase, zile în care suntem mai simpatice, mai romantice, mai sexy, zile în care suntem mai irascibile, zile în care suntem mai sensibile, mai obosite, zile în care pielea noastră o ia razna. Suntem departe de a fi doar bipolare, suntem bipolare x 10. Dar e ok.

În momentul în care am început să mă descopăr și să mă înțeleg, am reușit să mă accept așa cum sunt. Și am învățat în felul acesta să le înțeleg mai bine și pe femeile din jurul meu. Sunt convinsă de faptul că toate suntem diferite, avem convingeri și nevoi diferite și că nu trebuie să judecăm deciziile pe care o femeie le-a luat. Ne punem prea multe etichete bazate pe felul în care ne îmbrăcăm, arătăm, alegem să ne creștem copiii. Printre amalgamul de sentimente care ne năpădesc în decursul celor (aproximativ) 28 de zile a ciclului menstrual, cred că cel mai important este să găsim loc pentru EMPATIE și IUBIRE DE SINE. 

Revenind la problema pe care am ridicat-o în prima mea frază: le cerem partenerilor noștri să ne înțeleagă cand nu o facem nici noi. Cum ar fi să stai mai mult de vorbă cu tine? Să te descoperi, să te înțelegi, să capeți mai multă încredere în tine și să înveți să îți spui povestea așa cum vrei tu să fie auzită?

De anul trecut am devenit unul dintre ambasadorii campaniei #PovestileDinNoi și am dezbătut pe rețelele mele de socializare, dar și aici pe blog, subiecte mai delicate, despre care poate că mi-ar fi fost teamă să vorbesc acum 20 de ani. M-am bucurat mult să văd că în felul acesta am încurajat și alte femei să se deschidă în fața mea, poate și a altor prietene, și că depășim bariera de „ce o să zică lumea”. În spatele ușilor este ușor să crezi că viața altora este perfectă, iar atunci când cineva își arată vulnerabilitățile, devine și pentru ceilalți mai ușor să le accepte pe ale lor, dar  și să realizeze că fiecare are o poveste diferită și e liber să o spună atunci când se simte pregătit.

Câștigă cu Libresse! Fă-ți POVESTEA auzită!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Libresse România demarează campania promoțională prin care și-a propus să ajute femeile să-și depășească limitele, să-și îmbrățișeze vulnerabilitățile și să aibă mai mult curaj să-și facă vocea auzită. Pentru orice produs Libresse cumpărat în perioada 01 aprilie 2021 – 31 mai 2021, puteți înscrie bonul prin SMS la 1796 sau pe www.povestealibresse.ro și veți intra automat în extragerea celor de la #LibresseRomania în urma căreia puteți câștiga:

• Zilnic: un kit intim

• Săptămânal: un voucher de 500 lei

• Lunar: MARELE PREMIU – un kit de pentru creat povești format din MacBook Air + Apple Watch Series 6 + AirPods Pro + Iphone 12.

 

În plus, dacă vă împărtășiți povestea legată de zona intimă pe platforma https://www.povestealibresse.ro/, puteți câștiga automat un tricou statement Libresse.

 

Vă invit să intrați pe site-ul lor pentru mai multe detalii și vă doresc mult succes!

 

PS: Nu uita că ești o zeiță!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)


Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.