Cum să întreții CIZMELE ca să reziste mai multe IERNI – 5 SFATURI prețioase de la experți

Încălțămintea de iarnă este concepută pentru a-ți roteja picioarele, fiind supuse unor teste serioase: apă, zăpadă, îngheț, sare pe drumuri. Pentru a nu strica aspectul cizmelor tale preferate, trebuie să ai grijă de ele în mod corespunzător. E important să știi cum să întreții cizmele ca să reziste mai multe ierni!

Iată câteva reguli simple, care te vor ajuta să porți o pereche de pantofi mai mulți ani și să uiți de necesitatea de a cumpăra o nouă pereche în fiecare iarnă.

1. Pantofii curățați corespunzător

Sare pe piele – Sarea decolorează pielea și o strică. Pentru a scăpa de aceasta, amestecă apa rece și oțet, înmoaie cârpa cu această soluție și șterge-ți pantofii.

Pete pe piele de căprioară-Trebuie să cureți cu totul, cu o perie specială. Pentru pete mici, poți folosi o pilă de unghii.
Curățarea pielii artificiale. Poți utiliza apă caldă cu săpun, frecându-vă zonele problematice cu o cârpă.

Cu cât te ocupi mai mult de încălțăminte, cu atât aceasta va rezista mai mult. Dacă lași cizmele murdare uscate, acestea își pot pierde flexibilitatea, culoarea și forma.

FOLLOW ME

2. Uscare naturală

Greșit- Pantofii uscați prin dispozitive de încălzire: materialul se usucă prea repede și există riscul de crăpături.

Pentru a-ți usca cizmele sau pantofii, după curățare, umple-le cu hârtie care absoarbe umezeala și șterge-ți partea superioară a pantofului cu o cârpă moale. Schimbă hârtia la fiecare 2 ore.

Experții recomandă folosirea plăcilor din lemn: vor absorbi umezeala, iar pantofii își vor lua forma naturală atunci când sunt uscați.

3. Protejare

Pentru a proteja încălțămintea de vreme rea , merită să-i hidratezi în mod regulat cu o cremă sau cu balsam, chiar și cu ceară.
Impregnarea. Experții recomandă aplicarea unui strat de spray de apă înainte de a purta pantofi. După aplicarea stratului, lăsă-l să se usuce timp de câteva ore.

Ceara. Principiul de aplicare este același cu cel al cremei. Aplică o cantitate mică pe întregul produs, și mai ales în zona cusăturilor.

O nouă pereche de pantofi poate fi dusă la atelier în prealabil pentru cusături

4. Lustruirea

Pantofii din piele trebuie neapărat să fie lustruiți. Tim Cooper recomandă tratarea pantofilor, la fel precum tratarea tenului.
Unul dintre secretele unei perechi de pantofi rezistente, care să arate bine este purtarea lor, pe cât de mult posibil.
Crema face pielea să fie mult mai moale și mai flexibilă, iar ceara îi va proteja de umiditate.

5. Reparații minore

Zgârieturile pot fi estompate cu ajutorul uleiului de măsline. Ai nevoie doar de ulei și de un bețișor de ureche.
Poți de asemenea să folosești sifon.

Dacă este vorba despre lucruri mai grave, ar trebui să te duci la cineva care chiar se pricepe. Prețurile nu sunt foarte ridicate și, prin acest fel, perechea ta preferată de încălțăminte va putea fi purtată și iarna viitoare.

Probabil și tu ai anumite secrete proprii pentru îngrijirea pantofilor în timpul iernii, pentru ca aceștia să rămână perfecți, nu-I așa? Împărtășește aceste trucuri și cu restul, lăsând un comentariu cu cele mai importante și eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.