Cum să îți faci UNGHIILE să crească mai repede

Cum să îți faci UNGHIILE să crească mai repede: Mâinile se află printre primele lucruri pe care le observi la o persoană. O manichiură îngrijită lasă o impresie foarte bună celor din jur, pe când unghiile fără formă și cu oja sărită spun despre tine că ești o persoană neglijentă.

Nu e de mirare că femeile pun foarte mare preț pe momentele petrecute la manichiură și le consideră o modalitate de relaxare. Sentimentul pe care îl ai atunci când unghiile tale arată bine este unul foarte plăcut. Iar pentru unghii frumoase, ai nevoie de o bază puternică.

Nu este nevoie să mergi la saloanele de cosmetică pentru a avea grijă de unghiile tale. Sunt foarte multe trucuri pe care le poți pune în aplicare chiar la tine acasă:

Cum să îți faci UNGHIILE să crească mai repede

1. Ține-le date cu ojă

Sigur, înțelepciunea tradițională spune că toate chimicalele din ojă și din acetonă îți iau din nutrienți. Încearcă o ojă fără toxine și folosește o bază protectoare înainte de a aplica lacul de unghii colorat. Oja întărește unghiile, dar amintește-ți să le dai și timp să respire. Ștereg-ți unghiile când consideri că este cazul și așteaptă măcar 12 ore până la următoarea aplicare.

FOLLOW ME

2. Nu folosi ojă veche

Dacă oja s-a întărit, nu există niciun motiv pentru care să o păstrezi. Aplicarea va fi mult mai dificilă și oja își pierde din proprietăți. Dacă te gândești să o readuci la viață folosind acetonă, nu faci decât să înrăutățești lucrurile.

3. Ai grijă la îndepărtarea ojei

Caută o acetonă cu infuzii de vitamine care îți și fortifică unghiile. Dacă te duci la salon, asigură-te că îți umezesc destul unghiile pentru a îndepărta oja ușor.

4. Pilește-ți vârfurile

Când ai unghiile curate, pilește-le ușor – nu ca să le iei din lungime, ci ca să eviți crăpăturile. Pilește vârfurile unghiilor cu partea mai fină – va crește fluxul sanguin și va ajuta la creșterea unghiilor.

5. Hidratează unghiile

Așa cum ai grijă de pielea ta și îți dorești să o păstrezi hidratată, așa ar trebui să faci și cu unghiile tale. Cea mai ușoară metodă de a face asta este să ai lângă pat un borcan cu ulei de cocos pe care să îl folosești seara și dimineața. Folosește creme hidratante pentru mâini ori de câte ori simți nevoia pe parcursul zilei și insistă pe cuticule.

6. Vitamine de care ai nevoie

Vitamina D – înmoaie unghiile în lapte timp de 10 minute pe zi , astfel li se va accelera creșterea. Vitamina C stimulează producția de colagen și va da un aspect frumos unghiilor tale, așa că încearcă să consumi cât mai multe alimente care o conțin. Și Vitamina A face minuni pentru unghii. Indiferent dacă alegi să consumi morcovi, piersici și alte alimente bogate în vitamina A sau cumperi de la farmacie vitamine și le aplici pe unghii, uleiurile cu vitamine sunt foarte eficiente.

7. Masajul

Prin masaj vei stimula fluxul de sânge din zonele periferice și astfel unghiile tale vor crește mai repede.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.