Cum să îți întinzi MUȘCHII în mod corect

Stretchingul este important nu numai dacă faci sport, ci și dacă ai un stil de viață sedentar. Aceste exerciții sunt dezvoltate de un instructor de fitness și te vor ajuta să eviți durerile musculare și să ai o postură bună.

Nu uita să respiri în mod normal și asigură-te că nu simți durere. Stai în fiecare poziție timp de 10 până la 30 de secunde.

1. Mușchii din față ai gâtului

Execuție: puneți-ți mâinile pe șolduri, îndreaptă-ți spatele și începe cu atenție îndoirea capului înapoi.

2. Mușchii laterali ai gâtului

Execuție: Stai jos, îndreaptă-ți spatele și, cu mâna stângă, apleacă-ți capul spre stânga. Încercă să atingi umărul cu urechea. Repetă exercițiul în cealaltă direcție.

FOLLOW ME

3. Poziția copilului

Execuție: Așează-te pe genunchi și lasă-ți posteriorul pe picioare. Întinde mâinile relaxate în față și pune capul pe saltea, între mâini.

4. Poziția cămilei

Execuție: Așează-te pe genunchi și prinde-te cu mâinile de talpă, apoi lasă-te ușor pe spate.

5. Mușchii pectorali

Execuție: Îndreaptă-te cu fața spre perete. Pune mâna pe perete și și răsucește-te ușor. Repetă și cu cealaltă mână.

6. Mușchii pelvieni

Execuție: Așeză-te pe podea și întinde picioarele, cât mai depărtate. Apoi apleacă-te spre pdoea cu partea superioară a corpului.

7. Întinderea laterală a umărului

Execuție: Ține-ți brațul peste corp și presează-l cu celălalt braț. Repetă pentru ambele membre.

8. Mușchii spatelui

Execuție: Stai în picioare și îndoaie ușor genunchii, lăsând bazinul în spate și coloana curbată. Pune mâinile la ceafă și încearcă să îți atingi pieptul cu bărbia.

9. Poziția triunghiului

Execuție: Stai în picioare, cu picioarele cât mai depărtate. Lasă-te pe o parte și atinge cu mâna stângă glezna piciorului stâng, în timp ce mâna dreaptă este ridicată în continuarea celei stângi. Repetă și pentru membrele drepte.

10. Extensie lungă înainte

Execuție: Îndoaie genunchiul din față la un unghi de 90 de grade. Prinde talpa piciorului drept, care este așezat tot îngenunchi și trage înspre corp. Apoi schimbă picioarele.

11. Răsucirea spatelui

Execuție: Întinde-te pe spate. Îndoaie piciorul drept și îndreaptă-l spre partea stângă până îl vei atinge cu mâna stângă. Repetă cu celălalt picior.

12. Coborâri laterale cu suport

Execuție: Ține o bară în mâini și tine-o ridicată în sus. Apoi apleaacă-ți corpul în ambele părți.

13. Înclinarea către un picior

Execuție: Stai în picioare, cu mâinile pe șolduri. Îndoaie un picior, iar pe celălalt întinde-l în față. Repetă pentru ambele picioare.

14. Poziția fluturelui

Execuție: Dintr-o poziție așezată, depărtează picioarele și unește-le la nivelul tălpilor. Ține-ți spatele drept. Apasă ușor pe genunchi spre podea.

15. Întinderea feselor

Execuție: Stai pe podea. Îndreptă-ți spatele. Trage ușor piciorul în piept, ducându-ți șoldul spre exterior. Repetă cu celălalt picior.

16. Poziția porumbelului din șezut

Execuție: Stai pe podea. Pune-ți mâna dreaptă în spate. Pune piciorul drept puțin peste genunchiul stâng și menține-l acolo. Repetă cu piciorul stâng.

17. Aplecarea spre înainte

Execuție: stai pe podea și păstrează-ți picioarele drepte și apropiate.  Cu picioarele lipite de podea, îndoaie încet corpul superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.