Cum să îți salvezi RELAȚIA: 5 lucruri pe care să le faci înainte să vă CULCAȚI

E nevoie de mult efort dacă vrei ca o relație să reziste în timp, fiindcă nu e ușor să ai o legătură frumoasă cu partenerul pentru mai multă vreme. Vă veți confrunta mereu cu obstacole și probleme pe care trebuie să le depășiți fără să vă distanțați null de celălalt.

Relațiile trebuie să fie îngrijite de parcă ar fi niște flori – frecvent, puțin câte puțin -, ca să nu ajungi în punctul în care încep să se destrame.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți salvezi relația – în fiecare seară:

1. Discutați deschis

Multe cupluri greșesc mergând la culcare fără să discute despre lucrurile care îi supără și care îi nemulțumesc. Acest obicei îți macină relația în timp, așa că încercați să discutați pe un ton calm și cald. Nu căutați să dați vina unul pe celălalt, ci încercați să găsiți soluții.

2. Lasă tehnologia deoparte

FOLLOW ME

Poate că ești foarte bună prietenă cu Internetul, dar acesta nu ar trebui să intervină între tine și partener. Pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de culcare, nu mai folosi laptopul, televizorul sau telefonul. Veți avea astfel timp să vorbiți cu adevărat, privindu-vă în ochi. Acest lucru va duce la crearea unei conexiuni special între voi.

3. Sărutați-vă

Sărutul este un gest foarte intim care te poate ajuta să-ți salvezi relația, deoarece elimină foarte repede stresul și supărarea. Focul pasiunii nu trebuie să se stingă dacă sunteți împreună de mult timp. Fie că faceți dragoste sau nu, sărutați-vă timp de câteva minute seara, înainte de culcare, acordând atenție fiecărei senzații, fiecărei mișcări.

4. Mângâiați-vă și alintați-vă

Pentru a-ți salva relația nu ai nevoie de studii de specialitate. Ar trebui să fie evident că atingerile fizice fac minuni pentru un cuplu. Când mergeți la culcare uitați de orice ceartă și luați-vă în brațe, alintați-vă și spuneți-vă cuvinte frumoase. Veți avea o relație frumoasă dacă transformați aceste gesturi într-un ritual.

5. Faceți-vă declarații de dragoste

Sigur că e ceva special atunci când spui „te iubesc!” pentru prima dată, dar ar trebui să spui aceste vorbe destul de des. Fii atentă la toate lucrurile care îți plac la partenerul tău și nu te sfii să-I faci frecvent complimente. Și el ar trebui să facă același lucru.

De asemenea, încercați să aveți o relație bazată pe încredere, care este esențială:

1. Recunoaște-ți greșelile

Greșeli – toată lumea le face, dar puțini le recunosc. Dacă obiectivul tău e să faci pe cineva să aibă încredere în tine, a recunoaște că ai greșit nu e ceva optional.

2. Ține-te de cuvânt

Cineva care e consecvent și de nădejde câștigă mai repede încrederea oamenilor. Dacă faci o promisiune, ține-te de cuvânt.

3. Acordă încredere

Angajamentul și încrederea sunt chestiuni reciproce. Ai văzut filmul Meet the Parents? Personajul lui Robert Deniro (Jack Burns) îi spune lui Greg (Ben Stiller): „eu nu îți ascund nimic și tu nu îmi ascunzi nimic – așa stau lucrurile”. Așa e și cu încrederea.

4. Ascultă cu atenție

Atenția implică observarea fără judecată. Oamenii pe care îi consideri de încredere sunt probabil dispuși să te asculte oricând. Asta e ceva rar în ziua de azi.

5. Arată interes

Demonstrarea interesului construiește relațiile și întărește încrederea, fiind esențială pentru dezvoltarea și menținerea unnui raport. Arăți că ești interesat fiind curios și punând întrebări sincere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.