Cum să obții un BRONZ perfect și o piele CIOCOLATIE

Vara e aproape și sperăm că ai o singură grijă – cum să te bronzezi perfect. Bronzul este o chestiune importantă pentru cei care vor să arate uimitor întregul sezon, dar și în primele săptămâni de toamnă. Bronzul îți face pielea să arate uimitor, te face pe tine să pari mai slabă, iar soarele îți crește nivelurile de serotonină și te face mai fericită, oferindu-ți și o doză de vitamina D. Înainte de a-ți pune costumul de baie și de a-ți lua șlapii în picioare, iată câteva lucruri de care trebuie să îți cont:

1. Folosește întotdeauna protecție

Crema de protecție solară este întotdeauna obligatorie. Dacă ți-e teamă că nu te va lăsa să te să te bronzezi, mai gândește-te. Pielea ta se reînnoiește o dată la fiecare zece zile, deci, cu cât te bronzezi mai încet, cu atât va dura mai mult. Aplică loțiunea din două în două ore și de fiecare dată când ieși din apă.

2. Exfoliază-te cu delicatețe în mod regulat

Bronzul e felul în care pielea ta reacționează la soare. Asigură-te că te exfoliezi în mod regulat pentru a preveni ca razele soarelui să fie blocate de pielea moartă. Dacă uiți să te exfoliezi nu vei avea un bronz uniform. Dacă vrei un scrub natural, poți să-ți pregătești unul singură – amestecă zahăr granulat cu miere, cafea cu ulei de măsline sau terci de ovăz măcinat cu puțină sare.

3. Hidratează-te înainte și după

FOLLOW ME

O piele moale va arăta mai bine bronzată. Folosește cremă hidratantă cât mai des posibil, concentrându-te pe zonele cu probleme, care se usucă cel mai repede, ca să te asiguri că vei avea un bronz uniform. De asemenea, bea multe lichide, ca să-ți menții pielea hidratată și din interior.

4. Fă mișcare

Ultimul lucru pe care îl vrei e să ai mai multe culori pe corp, așa că asigură-te că soarele ajunge la toate zonele corpului tău. Întoarce-te la fiecare 15/30 de minute și când ți-e somn strecoară-te sub umbrelă, ca să nu adormi pe o parte.

5. Protejează-ți ochii

Lumina strălucitoare care ajunge la nervii optici îți stimulează glanda hipotalamusuluui, care produce melaninpm iar astfel tu obții un bronz mai bun. Ochii tăi pot fi însă afectați, așa că cel mai bine ar fi să porți o pălărie sau să-i ții închiși, în loc să folosești ochelari de soare, atunci când faci la plajă.

6. Stai afară

Să te bronzezi de la soare e mai sănătos decât a te bronza la solar, unde razele ultraviolete îți penetrează pielea mai adânc. Astfel, soarele rămâne cea mai bună și mai sănătoasă opțiune pentru o piele bronzată.

7. Fă duș

A face baie sau duș după ce ai stat la soare este mereu o idee bună, deoarece astfel vei scăpa de toată loțiunea, uleiurile, sarea și nisipul de pe pielea ta. Ca să nu ai un bronz neregulat, nu uita să aplici o cremă hidratantă după duș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.