Cum să petreci timp de calitate alături de copilul tău

Uneori poate părea destul de greu să ne împărțim timpul într-un mod eficient, astfel încât să ne ajungă și pentru muncă, relaxare, odihnă, dar și stat cu copilul. Poate că ți-ai dori să stai mai mult cu el, însă programul încărcat nu îți permite acest lucru și ajungi să te învinovățești sau să stai cu el fără să te simți cu adevărat prezentă.

Cum să petreci timp de calitate alături de cel mic

Petrece timp singură cu copilul

Timpul petrecut în familie este, cu siguranță, valoros, însă momentele în care copilul face activități doar cu un singur părinte poate fi și mai valoros, mai ales dacă faceți împreună lucruri care vă fac plăcere. Poți încerca, măcar o dată pe lună, să fii doar cu tu cel mic. Acest lucru e valabil și atunci când avem mai mulți copii: momentele în care copilul face activități doar cu un singur părinte pot fi extrem de importante, va înțelege că te are doar pentru el, se va simți văzut și auzit.

Faceți împreună activitățile zilnice

Copiilor le place să ajute și să simtă că au contribuit la ceva important, așadar permite-i celui mic să te ajute la diverse sarcini zilnice. Fie că îl iei cu tine la cumpărături, îi ceri să te ajute cu prepararea prânzului sau îl lași să dea click pe butonul de send atunci când ai de trimis niște mail-uri, copilul tău se va simți cu adevărat fericit și totul se va datora acestui timp pe care îl va petrece alături de tine. Chiar dacă ți se va părea că te încurcă sau că lucrurile simple vor dura mai mult timp, încarcă-te cu răbdare și lasă-l să îți fie alături.

Începeți-vă ziua împreună

Treziți-vă puțin mai devreme ca să nu aveți senzația că sunteți pe fugă înainte de a-l duce la școală. Un „bună dimineața” și un pupic vă vor face ziua mai frumoasă.

Timpul petrecut împreună cu micuțul tău va avea efecte pozitive pe termen lung, făcându-l să se simtă iubit, auzit și important în viața ta. Astfel, conexiunea dintre voi va fi mult mai strânsă și deschisă, lucru pe care îl vei putea observa în timp.

Tu petreci timp alături de copilul tău? Care este activitatea voastră preferată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.