Cum să scapi de DUREREA LOMBARĂ în 5 minute fără pastile

Durerea de spate poate fi cauzată de mulți factori. Uneori este un simptom al unei disfuncții corporale grave sau, uneori, poate fi cauzată de o mișcare bruscă, ridicarea a ceva greu, suprasolicitarea mușchilor sau șederea într-o poziție incomodă pentru o lungă perioadă de timp. Dacă simți o durere insuportabilă care se îndreaptă către picior, merită întotdeauna să încerci să faci niște exerciții în loc să iei medicamente.

Coloana lombară sau spatele inferior este o structură remarcabil de bine construită, de interconectare a oaselor, articulațiilor, nervilor, ligamentelor și a mușchilor, care lucrează împreună pentru a oferi sprijin, forță și flexibilitate. Cu toate acestea, această structură complexă lasă de asemenea partea inferioară susceptibilă la rănire și durere.

Odată ce se realizează un diagnostic precis al cauzei durerii inferioare a spatelui, opțiunile de tratament pot fi selectate pe baza celor mai bune practici medicale de astăzi.

Iată câteva exerciții simple recomandate de medici pentru a ușura durerea:

Lucruri de luat în considerare:

Scopul acestui antrenament este de a elibera spasme musculare în ale mușchiului piriform care irită nervul sciatic.

FOLLOW ME

Fă aceste exerciții încet și nu te forța. Dacă simțiți dureri severe atunci când faci antrenamentul, este mai bine să te oprești și să vizitezi un medic.

Stai în fiecare poziție timp de 30 de secunde.

Exercițiul 1

Poziția inițială: așezat pe un scaun cu spatele drept și cu genunchii îndoiți perpendicular pe podea.

Pune piciorul afectat peste celălalt picior – cel afectat trebuie să fie paralel cu podeaua. Pune ambele mâini pe gamba piciorului afectat. Începe încet îndoirea spre înainte folosind piciorul superior ca suport și îndoaie-te cât mai puțin posibil. Lasă-ți mâinile în jos și menține această poziție timp de 30 de secunde. Întoarce-te încet la poziția inițială. Repetă exercițiul cu celălalt picior.

Excercițiul 2

Poziția inițială: întins pe spate cu picioarele întinse.

Ridică piciorul afectat până când este perpendicular cu podeaua și îndoaie genunchiul.
Pune mâna de pe aceeași parte pe genunchiul îndoit și apucă glezna cu cealaltă mână.
Încearcă să nu miști glezna în timp ce tragi ușor genunchiul spre glezna opusă.
După ce ai simțit întinderea mușchilor, menține poziția timp de 30 de secunde.
Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu celălalt picior.

Exercițiul 3

Poziția inițială: întins pe spate cu picioarele întinse.

Ridică piciorul afectat deasupra celuilalt și plasează piciorul în afara genunchiului opus. Pune mâna opusă pe genunchi și începe ușor să o tragi spre piept. După ce ai simțit întinderea mușchilor, menține poziția timp de 30 de secunde. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu piciorul opus.

Exercițiul 4

Poziția inițială: întins pe spate cu picioarele întinse.

Ridică ambele picioare cu genunchii îndoiți și încrucișează-le; piciorul afectat ar trebui să fie cel de sus.
Prinde-ți picioarele cu mâinile și începe să tragi ușor genunchiul piciorului afectat spre umărul din aceeași parte. După ce simți că mușchii au fost întinși, menține poziția timp de 30 de secunde. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu piciorul opus.

 

Acest articol este informativ. Se recomandă consultarea unui medic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.