Cum poți realiza un machiaj de zi în mai puțin de 10 minute

În ciuda soarelui absent și a vremii nu foarte prietenoase, trebuie să recunoaștem că, cel puțin la nivel mental, trăim o stare de primăvară pe care nimeni nu o poate altera sau amenința. Doamnele și domnișoarele știu cu siguranță la ce mă refer: ne reorganizăm garderoba, strecurăm o bluză lejeră pe sub cardiganul călduros (încă), purtăm aproape zilnic pantofi cu toc și nu avem ochi pentru altceva decât pentru culoare. Cu sau fără ploi, cu sau fără capriciile soarelui, primăvara este anotimpul cochetăriei. Și cum putem completa mai bine aceste date dacă nu cu un machiaj inspirat, corect și în tendințe? Ei bine, dragele mele, am venit în întâmpinarea voastră și le-am făcut o scurtă vizită talentatelor make up artiste de la MAC Cosmetics, care mi-au demonstrat – pe cronomentru! – cum se realizează un machiaj de zi în mai puțin de 10 minute.

Știm că machiajul de birou trebuie să respecte anumite limite ale decenței și ale respectului față de mediul respectiv. Există, însă, tendința de a aluneca în extreme. Fie prea mult make up, fie deloc. Așadar, astăzi m-am gândit să aflăm care este calea de mijloc: cum putem arăta bine, feminine, în tendințe, dar fără a ieși prea mult în evidență? Răspunsul este unul singur: jucând cartea naturaleței. Mai ales că primăvara aceasta ne îndeamnă la o astfel de abordare. Așa cum veți vedea în video-ul de mai jos, culorile pe care trebuie să mizăm în această primăvară-vară sunt tonuri ale pământului, bej, maro, cu ușoare accente sidefate, pe care le putem “contura” cu un creion dermatograf în același ton. Blush-ul urmează și el același trend al naturaleței, în tonuri pastelate, folosite într-atât încât să dea acel aer de ten îmbujorat, completat de rujul sau gloss-ul ales într-o nuanță similară. Rezultatul este un make up natural, feminin, perfect pentru tot ceea ce înseamnă activitatea noastră de zi cu zi.

Pentru a vedea, însă,  realizarea sa, pas cu pas, vă invit să vizionați video-ul de mai jos, unde Alice Costea, make up artist MAC Cosmetics România, ne explică tot ce trebuie să știm despre acest tip de machiaj. Și ca să vă fie mai ușor să realizați un asfel de machiaj, MAC vă invită la un CONCURS. Poți câștiga un gloss Viva Glam, a cărui imagine este Rihanna și un fard de ochi Prolongwear PaintPot, distribuind acest articol prietenilor tăi de pe Facebook.

Și…stay tuned pentru că săptămâna viitoare, vă vom arăta cum să transformați machiajul de zi într-un machiaj de seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.