Cum să scapi de PETELE MARONII de pe față

Petele maronii sunt o problemă foarte comună atât la bărbaţi, cât şi la femei. Cauza este producția crescută de melanocite, care provoacă și creșterea melaninei. Aceste pete pot apărea pe diferite părți ale corpului, însă fața este cea mai afectată.

Deși există multe cause ale hiperpigmentării, cele mai comune sunt: stresul, îmbătrânirea, sarcina, expunerea la soare, deficiențele de vitamini și de somn, dezechilibrul hormonal, anumite medicaamente, tumorile pituitare.

Iată cele mai eficiente remedii făcute acasă pentru îndepărtarea petelor negre

1. Cuburile de zahăr

Freacă zona afectată cu un cub de zahăr – fiind bogat în acid glicolic, e un bun exfoliant.

2. Zerul

FOLLOW ME

Este o sursă excelentă de acid lactic, deci foarte efficient în reducerea hiperpigmentării. Nu are efecte secundare, deci e benefic mai ales pentru cei cu pielea sensibilă. Aplică-l simplu sau amestecat cu miere sau suc de roșii pe zona afectată, lasă-l să se usuce și apoi clătește.

3. Aloe Vera

Aloe Vera este cunocută drept un tratament pentru diferite probleme de piele. Ca să îndepărtezi petele negre, aplică sucul proaspăt de aloe vera. Lasă-l o jumătate de oră și clătește bine apoi. Pentru rezultate optime, repetă zilnic.

4. Ovăzul

Este cel mai bun agent exfoliant natural. Combină o jumătate de ceașcă de ovăz măcinat cu 2-3 lingurițe de suc de lămâie. Freacă pasta pe piele și lasă să se usuce. Clătește cu apă călduță.

5. Suc de lămâie

Datorită vitaminei C, lămâia este bună pentru a obține un ten mai deschis. Stoarce niște suc de lămâie și aplică-l direct pe piele cu un bețișor de urechi. Lasă să se usuce și apoi clătește. Cei cu pielea si sensibilă ar trebui să dilueze sucul de lămâie cu niște apă înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.