Cum să te salvezi când cineva vorbește mult lângă tine

Cum să te salvezi când cineva vorbește mult lângă tine

Cum să te salvezi când cineva vorbește mult lângă tine. Unii omeni chiar nu știu când se se oprească. Fie că povestesc despre animalul de copanie sau despre relația de cuplu, detaliile sunt amețioare și poveștile insuportabile.

1. Ascultă cu răbdare

Încearcă să ai răbdare și să înțelegi ce vrea această persoană să-ți transmită. Poate dincolo de toată discuția este un gând important. Oricum discursul nu are trebui să țină prea mult dacă chiar vrea să transmită ceva, nu doar să vorbească.

2. Întreabă mai des care este punctul pricipal

Se poate întâmpla ca persoana să se abată de la subiect, vorbind mai mult despre lucrurile și detaliile irelevante. În acest caz, va fi bine să le reamintiți care este punctul principal al conversației voastre. De asemenea, îi puteți pune la îndoială, așa că vor trebui să se întoarcă din cer pe pământ. La urma urmei, este bine să le arătați oamenilor că trebuie să vă respecte timpul.

3. Întrebați dacă puteți întrerupe

Dacă după toate încercările anterioare de a termina conversația, acestea nu se opresc în continuare, atunci ar putea fi timpul pentru a fi mai afirmativ. Le puteți întreba politicos, dar cu încredere, dacă le deranjează dacă le întrerupeți. Unii dintre ei s-ar putea da seama că conversația a pornit prea mult timp și unii dintre ei s-ar putea să vă ceară să-i lăsați să-și termine gândul.Aici este bine să le lași să termine, deoarece nu ai de ales. Dar imediat ce simți că vor trece la un alt subiect, aceasta este șansa ta de a le întrerupe din nou.

4. Poți adăuga povestea ta legată de o întâmplare asemănătoare celei povestite

În acest fel va înțelege că vorbește deja de prea mult timp și este cazul să facă încheierea și să mai lase și pe altcineva să vorbească.

5. Spune că nu mai poți sta, ai o întălnire la care trebuie să ajungi în scurt timp

Uneori oamenii nu vor înțelege din exemplele de mai sus. În acestc caz trebuie să le mai împingeți puțin de la spate.
Spuneți că nu mai aveți mult timp să le ascultați povcestea și că sunteți o persoană destul de ocupată. Atunci de teama ca povestea să nu rămână neterminată se va grăbi. Dacă se întâmplă să vă mai caute pentru a vă povesti altceva, spuneți direct: ”Nu pot acum, sunt ocupat”.

FOLLOW ME

6. Acordați un timp pentru poveste

Amintiți persoanei în cauză că sunteți ocupat și nu puteți sta foarte mult timp la discuții. Alocați un timp de 2-3 minute. Cu siguranță acestea se vor transforma în 10. Iar atunci îl întrerupeți spunând că ați stat mai mult decât v-ați propus.

7. Spuneți că nu vă place discuția

În cazul în care niciunul dintre aceste lucruri nu a funcționat pur și simplu este momentul să fiți sincer și direct. Spuneți că nu vă place. Atât vocal cât și prin limbajul trupului sau mimica feței.

8. Doar plecați

Este nepoliticos, dar eficient. Dacă ajunge la punctul în care te împiedică să îți îndeplinești sarcinile și să-ți ignore limbajul corpului, atunci acesta poate fi un semn pentru tine. Da, este timpul să plecați. La urma urmei, este suficient suficient, ai propria viață și lucrurile pe care trebuie să te concentrezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.