Cum se ia micul dejun într-o familie cu 3 copii

M-am bucurat mult că săptămâna trecută a fost în fiecare zi frumos și destul de cald afară. Îmi plac la nebunie culorile de toamnă, dar numai cu condiția să fie o toamnă blândă, însorită, să nu trebuiască să mă îmbrac foarte gros și să pot să mă plimb cu copiii. Septembrie a fost chiar și mai frumos afară, nu prea am simțit trecerea de la vară la toamnă, dar acum, în octombrie, pot să zic că și-a intrat în drepturi.

Odată cu noul anotimp ne adaptăm și obiceiurile alimentare pentru că ne place să consumăm mai ales fructe și legume de sezon: nuci (favoritele mele), mere românești, dovleac, stuguri, prune, gutui, sfeclă și alte legume de grădină care s-au copt încetișor de-a lungul verii.

Bineînțeles, când vine vorba de micul-dejun, avem deja niște meniuri „preferate” la care nu prea renunțăm, doar le mai adaptăm ca să integrăm în alimentație și fructele sau legumele de care vă vorbeam mai sus. Odată cu toamna începe și școala, așa că nu ne mai bucurăm de micul dejun în familie. Mi-ar fi imposibil să mănânc cu Alesia și Alex de exemplu, pentru că ei au ore diferite de masă și nici nu aș avea timp să mă așez. Întotdeauna e o perie uitată, un pantof de spălat, un caiet uitat pe sus… multe lucruri de făcut. Abia după ce pleacă ei la școală și îi dau și lui Nicholas să mănânce îmi savurez băutura Inka sau cafeaua și iau micul dejun, așa, mai mult în fugă, pe la ora 10. Apoi îi pregătesc gustarea de fructe lui Nicholas și uite așa a trecut dimineața.

În weekend, ritualul nostru e total diferit. Stăm cu toții la masă și luăm micul dejun împreună. Soțul meu preferă să mănânce omletă și ceva legume, Alex e fan ouă ochiuri, Alesia ar mânca doar pancakes și cereale, iar mie îmi place să mănânc hummus cu legume și, bineînțeles, să ciugulesc de pe la fiecare câte ceva. Recunosc totuși că înclin mai mult spre clătitele Alesiei decât spre omletă.Tot cu Alesia am apoi și ritualul nostru „ca între fete” și bem împreună Inka (mie mi-o fac simplă, ei i-o fac cu o linguriță de Inka și muuultă spumă de lapte), apoi o ducem pe ea la Școala de Televiziune (sâmbăta) și urmează programul de masă și joacă cu Nicholas.

 

blog-800x533-5565999

Sunt curioasă ce preferați voi și copiii voștri la micul dejun, așa că aștept ideile voastre în comentarii.

 

FOLLOW ME

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum se ia micul dejun într-o familie cu 3 copii

  1. Aurora says:

    Nu avem in fiecare zi acelasi meniu insa principalele preparate sunt omleta cu cateva legume pe langa, cateva sandwichuri clasice prin care strecuram salata, castraveti, ardei si rosii ca sa le facem mai consistente, iaurt cu cereale si un smoothie nelipsit cu fructele pe care le avem la indemana. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.