Cum spălăm hainele bebelușului

Așa cum am mai povestit pe blog, toți copiii mei au dermatită atopică. O ținem sub control prin folosirea produselor recomandate de medicul nostru, însă pentru că au pielea foarte sensibilă trebuie să fiu foarte atentă atunci când le cumpăr haine, când aleg detergentul, când schimbăm țesăturile din casă… Ce să mai, trebuie să acord atenție sporită tuturor lucrurilor care intră în contact direct cu pielea lor.

La Alex deja sensibilitatea este mai mică, la Alesia am învățat ce să evităm, dar pentru că avem acum în casă un bebeluș, descopăr treptat la ce are probleme, dar încerc să respect preventiv câteva din regulile care m-au ajutat și până acum.
Alesia vine întotdeauna pătată pe cămășuța de la uniformă de cerneală, carioci, sos. Nici nu trebuie să o întreb ce a mâncat la școală, pentru că văd pe hainele ei. La Nicholas încă nu e cazul, dar sunt sigură că pe măsura ce va crește vom avea multe pete de scos. Momentan, singurele pete pe care trebuie să le eliminăm de pe hăinuțe sunt cele de lăptic, salivă sau scaun. Se scot rapid dacă încercați să clătiți hăinuțele imediat ce s-au murdărit, apoi le spălați normal.

Verific întotdeauna eticheta produsului înainte de a-l spăla și vă recomand asta și vouă pentru că veți găsi acolo informații utile și instrucțiuni care vă ajută să vă dați seama cum trebuie să-l curățați. Știu că bebelușii cresc repede, dar atâta timp cât le au, e bine să protejăm țesăturile. Spălate în mod necorespunzător, hăinuțele își deteriorează rapid starea și rămân cu un aspect scămoșat cumva.

Toate hainele pe care le cumpărăm sau le primim le spălăm înainte de folosire, excepție pot face vestuțele și jachetele care nu intră în contact direct cu pielea bebelușului. Spălăm întotdeauna hainele lui Nicholas separat de ale noastre, cu un detergent special.

Folosim detergent dermato-cosmetic destinat bebelușilor și întotdeauna curăț cuva înainte de a spăla hainele lui Nicholas, pentru a îndepărta urmele de detergent folosite pentru noi. Nu folosesc balsam pentru hainele lui și încerc să evit parfumurile puternice.

Spăl întotdeauna hainele lui la programul de bebeluși și apoi le călcăm. Mi s-a spus că nu mai e nevoie să le calc dacă folosesc program de bebeluși, dar îmi place să arate frumos hăinuțele lui micuțe.

Vara trecută mi s-a stricat mașina de spălat și mă tot gândeam să iau una cu uscător, despre care am înțeles că ar lăsa hainele mai moi. Prosoapele de corp de exemplu ies întotdeauna cumva mai zgrimțuroase după ce le speli și am înțeles că asta se datorează procesului de uscare, nu al celui de spălare.

Am fost săptămâna asta să văd o mașină din noua gamă LG care are uscător încorporat, echipat cu o funcție suplimentară pentru îngrijirea țesăturilor, numită LG Steam. Așa cum ziceam și mai sus, sunt interesată de o mașină care să aibă inclusă și program de uscare, pentru că astfel economisim spațiu și timp. Mai ales în perioada rece, e destul de dificil să usuci haine. Iar atunci când ai trei copii, dintre care unul ca Alesia care murdărește tot ce prinde, casa noastră se transformă în spălătorie. Cu programul Wash & Dry, însă, scap de astfel de probleme, datorită ciclului unitar de spălare și uscare.


Datorită funcției Allergy Care, aburul intră mai ușor decât apa în spațiul dintre fibre și dizolvă astfel mai ușor murdăria, îndepărtează mirosurile și distruge alergenii. Astfel, oferi copilului tău nu doar haine curate, ci îl și protejezi de alergii și de bolile oricărui sezon. Totodată, Funcția Steam Refresh reduce cutele și împrospătează hainele în 20 de minute.


Mașina poate fi controlată de la distanță prin WI-FI și puteți monitoriza consumul de energie prin aplicația Smart Thinq care îți oferă posibilitatea să descarci programe adiționale de spălare (Download Cycle), să pornești mașina de spălat când nu ești acasă (Remote Start) sau să programezi mașina de spălat să termine programul de spălare la un moment ales de tine (Delay End).

În plus, pentru că nu întotdeauna am suficient timp la dispoziție pentru spălatul rufelor, mă ajută programul de spălare rapid, Quick30, care îmi oferă haine curate în doar 30 de minute.


Cum vă spuneam, eu eram în căutarea unei mașini cu funcție de uscare inclusă, dar care să se potrivească și hainelor de bebeluși și copii mici cu piele sensibilă.

Voi ce spuneți? Care sunt lucrurile de care țineți cont atunci când alegeți o mașină de spălat?

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

#LGSteam #LGfaraalergeni #LGfaragriji #masinadespalatLG

0 comentarii pe “Cum spălăm hainele bebelușului

  1. Elena Ramona Sovoiu says:

    Sa aibe program special pentru hainele bebelusului a fost cea mai importantă, si asa am cumparat, noi nu avem probleme cu pielea, pana la un an i-am spalat hainutele cu un detergent special pentru hainutele lui si le calcam, iar dupa un an am trecut pe acelasi detergent pe care il folosim si noi si le calcăm in continuare, nu pentru microbi sau altceva, dar imi place sa aibe mereu hainele curate si calcate 3+ ani

  2. Matei Mirabela says:

    Masina de spălat nu am reusit să o schimbam cu toate că îmi doresc foarte mult una mai performantă, hainutele celor doi băieți ai mei le-am spălat separat pana la varsta de un an și ceva cu detergent special de copii.
    De calcat le calc si acum .
    Raul 2 și 4luni si David 7ani si 7luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.