Cum le explicăm copiilor de ce e important să ne spălăm pe mâini

Banalul „hai să ne spălăm pe mâini” este acum pe buzele lumii întregi, odată cu pandemia zilelor noastre. Și uite cum un gest mic pe care mulți dintre noi îl fac din reflex, în timp ce alții doar după rugăminți insistente ne poate salva viața.

Nu e prima dată când vorbesc despre importanța spălatului pe mâini. Este una dintre cele mai importante măsuri de protecție și atunci când suntem în sezonul virozelor, dar și când ne vin musarifi în casă. Am povestit despre cât de important e să ne spălăm pe mâini în articolele:  4 lucruri pe care trenuie să le știe copiii despre igienă, dar și în articolul Ce să nu faci când mergi în vizită la un bebeluș.

 

De ce trebuie să ne spălăm pe mâini

Este esențial să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun pentru a avea o igienă corectă și a ține la distanță numeroase boli sau afecțiuni care pot fi fatale pentru copii și bebeluși. În această perioadă, s-ar spune că pot fi fatale pentru toată lumea.

Cum ne spălăm corect pe mâini:

1. Clătim mâinile cu apă (apa caldă nu e mai eficientă în uciderea germenilor decât apa rece)

2. Aplicăm săpun și frecăm mâinile cel puțin 20 de secunde

FOLLOW ME

3. Ne asigurăm că spălăm bine palmele, încheieturile, unghiile și spaţiile dintre degete – cele din urmă fiind locurile în care microbii se simt cel mai bine.

4. Clătim și ștergem bine mâinile

Pentru a-i explica mai bine Alesiei de ce e important să ne spălăm pe mâini, am făcut alături de ea un experiment super drăguț pe care vă invit să îl faceți și voi cu micuții voștri și să îmi spuneți dacă v-a ieșit.

Ați văzur și provocarea pe care am făcut-o cu Nicholas?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🙌Wash your hands! ✌️#gloriagaynorchallenge #iwillsurvivechallenge

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

Dacă sunteți într-un loc public, cel mai bine ar fi să folosiți un șervețel pentru a deschide ușa după ce v-ați spălat pe mâini. Dacă spălatul pe mâini nu e posibil, folosiți un dezinfectant până ajungeți acasă

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.