De ce e important înfășatul și cum îl ajută pe bebeluș

După cum v-am anunțat miercuri, am lansat alături de Adriana Bachmann și Adinish.com prima mea colecție pentru bebeluși din care face parte și păturica de înfășat Comfort by J.A.N.E.

 

Am lansat o colecție pentru bebeluși

V-am spus și atunci că vedeta colecției este cu siguranță păturica de înfășat și v-am promis că o să revin cu mai multe informații despre înfășat, beneficiile acestuia și felul în care mi-a schimbat mie viața.

Deși Nicholas este acum măricel, are un an jumătate, în continuare, cele mai multe întrebări pe care le primesc de la mămici sunt legate de somnul lui. Cum doarme singur, cum doarme atât de mult, cum doarme în camera lui. La toate aceste întrebări eu am tot răspuns, am încercat să vă povestesc tot ce știu și ce fac, atât în rubrica Jurnal de Bebe cât și în cartea 12 luni fără griji.

Experiența mea cu înfășatul

Contează foarte mult obiceiurile și rutina cu care îl obișnuiești pe bebeluș. Este un lucru pe care l-am spus de un milion de ori și probabil o să îl mai auziți de la mine de 101×101 ori.

Din primele săptămâni, i-am format lui Nicholas un program de odihnă și niște obiceiuri pe care le asocia cu somnul: îl înfășam, îi dădeam suzeta și făceam întuneric în cameră. În câteva minute adormea și se mai trezea abia a doua zi dimineața. Avea un somn profund și liniștit, iar dacă se întâmpla să se trezească peste noapte pentru câteva minute, se liniștea singur și adormea la loc.

Este foarte important ca încă de la început să setăm obiceiuri de somn sănătoase. Dacă un bebeluș este hrănit cum trebuie, are aerul scos din burtică și este schimbat și înfășat, nu are niciun motiv pentru care să nu adoarmă singur. A nu se confunda cu privarea bebelușului de îmbrățișări, pupici și alte alinturi. Doar că de lucrurile acestea nu ne ocupăm în somn, cum spune celebra zicală cu care eu nu sunt de acord absolut deloc „pe copii trebuie să îi iubești doar când dorm”. Nu, dormitul e dormit, iubitul e iubit și ne ocupăm de asta în timpul în care bebelușul este treaz.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Un lucru esențial în somnul bebelușului a fost păturica de înfășat. Am folosit-o și la Alesia (după primele 6 săptămâni în care nu știam ce să-i mai fac ca să se liniștească), și la Nihcolas.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Am primit foarte multe întrebări legate de păturică 🥰🥰💛 o găsiți pe @adinishcom 📷 @iulianacristina

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

(prima variantă a păturicii)

Aveam păturica Alesiei de la Adriana, din America, și, pentru că le povesteam multor mămici despre această păturică și ceea ce găseau în România nu era la fel de eficient, am decis alături de Adriana Bachmann și Adina de la Adinish.com să creăm noi una, pentru workshop-ul Bebe doarme toată noaptea.

Atunci am făcut un număr limitat de păturici, dar, pentru că am avut un feedback foarte bun și primeam în continuare întrebări, am îndrăznit să mergem și mai departe.

Adriana lucrează în America de peste 17 ani în creșterea nou-născuților și a creionat păturica bazându-se pe toți anii de practică ca newborn specialist. Adina avea deja experiența produselor premium pentru bebeluși și a fost alegerea perfectă pentru a da viață ideilor Adrianei. Nu a fost deloc simplu să facă acest lucru, au fost luni de zile de încercări. Au fost create 5 modele pe care i le-am trimis Adrianei în America, să le testeze până am ajuns la varianta perfectă.

Nu trebuie confundat acest înfășat cu înfășarea de pe vremea când eram noi mici și eram făcuți sărmăluțe, de la gât până la unghiuța de la picior, să ne crească picioarele drepte. Această păturică, din colecția Comfort by J.A.N.E., îi dă bebelușului posibilitatea să își miște picioarele, nu este țintuit sau legat fedeleș, se poate mișca în voie. Nu îi incomodează, nu produce disconfort, din contră, îi liniștește și îi ajute să se simtă confortabil, pentru că timp de 9 luni de zile el a stat „înghesuit” în burtica mamei. Imaginați-vă că din burtica mamei, bebelușul ajunge într-un pat mult prea mare pentru el. Pentru că nu are reflexele dezvoltate (reflexul moro) se sperie când dă din mânuțe și, în felul acesta se trezește, nu se odihnește, lucru care nu face bine dezvoltării lui sănătoase.

Păturica se recomandă în primele 4 luni, dar Nicho dormea atât de bine încât l-am înfășat în păturică până pe la 4 luni jumătate. După această perioadă, am trecut la sacul de dormit, dar obiceiurile de somn s-au păstrat. Am primit același feedback și de la mămicile care au primit păturica la Workshop-ul Bebe doarme toată noaptea. Copiii dormeau bine, erau odihniți, iar atunci când trebuia făcută trecerea de la păturică la sacul de dormit, le era frică să renunțe ca nu cumva bebelușul să nu mai doarmă atât de bine. Din fericire, trecerea a fost ușoară și poate o să vă povestesc într-un articol separat mai multe.

Cum se trezește acum Nicholas

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#WithGalaxy @samsungromania

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

Un bebeluș liniștit este un bebeluș fericit!

Aceasta este prima lecție pe care am învățat-o de la Adriana Bachmann, atunci când am cunoscut-o. În urma cu 11 ani, o româncă din New York îmi povestea cum reușește sa facă un program de somn miilor de bebeluși din America cu care a lucrat și mi-a promis că mă va ajuta și pe mine, dacă voi mai avea copii (pe atunci îl aveam doar pe Alex). M-a fascinat povestea ei, dar, mai mult decât atât, mi-a deschis ochii în ceea ce privește importanța somnului în primele luni de viață ale bebelușilor atunci când am pus în practica sfaturile ei cu copiii mei, Alesia și Nicholas.

Somnul copilului nu este un moft sau o manifestare egoistă a părinților pentru a dormi mai mult, așa cum mult timp am crezut. Sacrificiul meu, ca mama, de a nu dormi nu va avea un beneficiu în viața copilului meu, ci va reuși să scoată și mai mult la iveala stresul provocat de nopțile de nesomn. În primele luni de viață, somnul contribuie cu 60% în procesul de creștere, mesele cu 40%. În timpul somnului profund se eliberează hormonul de creștere și are loc regenerarea/repararea celulelor, așa că cei mici au nevoie de un somn adânc și liniștit, la care contribuie extrem de mult înfășatul.

De ce le face bine înfășatul bebelușilor

Infașatul imita mângâierea / atingerea
Infașatul moderează reflexul Moro
Infașatul atenuează disconfortul provocat de colici
Infașatul asigură o temperatură optimă bebelușului
Infașatul reduce numărul cazurilor de deces ca urmare a sindromului morții subite și a altor accidente

Mai multe despre studiile efectuate asupra înfășatului și beneficiile acestuia puteți citi aici: https://adinish.com/blogs/news/beneficiile-infasatului

(disponibilă și în culorile roz și albastru)

✓ Produsul este fabricat în Portugalia, cu materiale organice special alese pentru a oferi bebelușilor protecția de care are nevoie pielea lor sensibila
✓ Producția păturicii este un proces manual, pentru a oferi atenție la fiecare detaliu în realizarea lui.

Păturica pentru înfășat Comfort by J.A.N.E. este din bumbac organic respirabil, special creată pentru a liniști bebelușul și pentru a preveni trezirea și tulburarea somnului lui din cauza reflexului moro. Este conceput astfel încât înfășatul bebelușului să se facă ușor, corect și să fie ergonomic, lăsându-i picioarelor celui mic libertate de mișcare, esențială pentru dezvoltarea normală a șoldurilor și a spatelui.

Păturica o găsiți pe site-ul meu, shop.elacraciun, alături de întreaga colecție Comfort by J.A.N.E. din care mai fac parte pijamalele pentru nou-nascut și două modele de scutece mutifuncționale.

Voi pregăti în curând și un material video în care să vă arăt cum se înfașă corect bebelușul, dar și cât de ușor e de folosit păturica Comfort by J.A.N.E.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Zâmbetul meu după trei zile de evenimente. 😊😊😊 Îi mulțumesc din suflet Adrianei că a acceptat invitația mea și a împărtășit cu mămicile sfaturile care mie mi-au schimbat viața. E atât de ușor să ai un bebeluș liniștit și fericit. ❤️ Le mulțumesc din suflet mămicilor care au fost alături de noi, care au avut încredere în Adriana și în mine. Mă bucur că deja primesc feedback de la ele și m-au încărcat cu o energie incredibilă discuțiile cu ele. Vă mulțumesc pentru tot!!! Mulțumesc echipei mele, care mi-a fost alături în aceste luni de organizare, dar și în zilele workshop-urilor și mulțumesc partenerilor care au crezut în acest proiect: @aviatieiwellnescenter, @larocheposay, Holle, @babyneeds.ro, Soffi Planet, @adinishcom, @clementonitoys, Axiology, și @inkaromania! Sper să ne revedem și cu alte ocazii. 🎉 De săptămâna viitoare dam startul înscrierilor pentru Cluj, unde o să ajungem în aprilie cu workshop-ul nostru. 🥰 Vă doresc tuturor să aveți parte de bebeluși fericiți și liniștiți! 🌈🙌

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

Deja am început preluare primelor comenzi și sunt foarte fericită cu ceea ce se întâmplă. Îmi doresc ca această păturică să fie un ajutor real pentru toate mămicile, pentru că eu am cunoscut experiența și cu înfășat, și fără. Pot să vă garantez că diferențele sunt uriașe!

Sunt curioasă dacă ați încercat-o deja, dacă știți ceva despre înfășat, dacă sunteți interesate să aflați mai multe. Aștept ca întotdeauna mesaje voastre cu sufletul la gură.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.