De ce este periculos mucegaiul: afecțiunile pe care le provoacă

De ce este periculos mucegaiul afecțiunile pe care le provoacă

Mucegaiul este o mare problemă în majoritatea locuințelor, dar mulți nu sunt conștienți de această situație. Desigur, toată lumea se uită spre perdeaua de la dus, pe sub chiuvetă, sau în subsol atunci când caută mucegai, dar el se poate dezvolta oriunde.

Mucegaiul se poate regăsi în pereții gips-carton, în acoperiș dacă sunt există scurgeri și chiar și în bradul de Crăciun. Nu te gândeai la bradul de Craciun, dar un studiu a constatat că mucegaiul se reproduce chiar și în pomii de Crăciun, eliberând în liniște milioane de spori de mucegai prin cameră. Acești spori pot produce alergii iarna si atacuri de astm.

Studiul de mai sus a demonstrat cum calitatea aerului dintr-o încăpere decorată cu brad de Craciun a scăzut cu până la șase ori pe o perioada de 14 zile, atât cât durează Sărbătorile.

Tipuri de mucegai

Există peste 1000 de tipuri de mucegai ce poti fi găsite în casele noastre moderne. Oamenii de știință au clasificat aceste tipuri de mucegai în funcție de efectele pe care le au asupra oamenilor și asupra altor lucruri vii.

Forme alergene:

Mucegaiul alergen se află aproape de limita inferioară a scarii de periculozitate. Este periculos și cauzează probleme doar celor care sufera de astm sau care sunt predispuși alergiilor specifice mucegaiului. Copiii au mult mai multe șanse de a avea alergii la mucegai decât adulții.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Forme patogene:

Formele patogene vor provoca unele infecții. Aceasta este o mare problemă pentru cei cu un sistem imun suprimat. Simptome acute asemănătoare pneumoniei bacteriene se găsesc frecvent printre cei expuși la aceste tipuri de mucegai.

Formele toxice:

După cum sugerează și numele, aceste forme de mucegai produc micotoxine care pot avea efecte grave asupra sănătății. Aceste forme au fost legate de imunosupresie și dezvoltarea cancerului. Substanțele chimice toxice găsite în aceste tipuri de mucegaiuri pot fi absorbite în organism atunci când cineva le inhalează, le mănâncă sau chiar le atinge.

Potrivit dr. Mercola, cele cinci cele mai comune forme de mucegai de interior sunt:

– Alternaria: frecvent întâlnită în nas, gură și tractul respirator superior; poate provoca reacții alergice.

– Aspergillus: De obicei se găsește în climatele calde, extrem de umede și de obicei văzut în praful de acasă; produce micotoxine; poate provoca infecții pulmonare.

– Cladosporium: această frecvent găsită în aer liber se poate vedea și în interior pentru că se dezolvoltă pe textile, lemn și alte materiale umede și poroase; declanșează febra fânului(rinita alergica) și simptomele astmului.

– Penicillium: Specie foarte frecvent întâlnită pe tapet, țesături vechi și umede, covoare și tuburi din fibră de sticlă; cunoscut pentru provocarea alergiilor și a astmului; unele specii produc micotoxine, una fiind penicilina antibiotică obișnuită.

– Stachybotrys: „mucegaiul negru” extrem de toxic – produce micotoxine care pot provoca dificultăți serioase respirației și sângerări ale plămânilor, printre alte probleme de sănătate. Din fericire, mai puțin obișnuit în case decât celelalte patru, dar nu este extrem de rar; aceste forme pot fi găsite pe lemn sau pe hârtie (produsă din celuloză), dar NU pe beton, linoleum sau țiglă.

Toxicitatea mucegaiului poate duce la Sindromul Răspunsului Inflamator Cronic, o boală provocate de bitoixne. Uite care sunt semnele care ar trebui să te pună pe gânduri:

– Probleme cu memoria, probleme de concentrare
– Oboseală, slăbiciune şi oboseală după sport
– Crampe musculare, dureri musculare şi de articulaţii
– Ameţeală
– Dureri de cap
– Sensibilitate la lumină, ochi roşii şi vedere în ceaţă
– Probleme cu sinusurile, tuse, probleme de respiraţie
– Tremur
– Vertigo
– Dureri de nervi
– Durere abdominală, ameţeli, diaree, pierderea apetitului
– Gust metalic
– Creştere în greutate în ciuda eforturilor de a slăbi
– Transpiraţii nocturne
– Sete excesivă
– Urinare frecventă
– Şocuri electrostatice

Pentru a lua măsuri, caută urme de mucegai la tine acasă şi încearcă să scapi de el. Mergi apoi la doctor pentru tratamentul simptomelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.