Fac ce fac și tot la ciocolată ajung. Dar uite că, până la urmă, sunt și îndreptățită. Și am depus tot demersul necesar ca să vă conving și pe voi să mâncați mai multă ciocolată. NEAGRĂ. Căci, da, în luptă cu ciocolată cu cremă/lapte/stafide/alune/fructe confiate/oreo/chocolate chips și toate minunile colaterale versus ciocolată neagră, câștigă detașat cea din urmă. Dintr-o listă de motive, pe care o să v-o expun mai jos și care sper să vă convingă să includeți ciocolată neagră în alimentația voastră zilnică, fie și de dietă, pentru că nu, nu ciocolata neagră este dușmanul, din contră. Ca să fie clar: vorbim de ciocolată cu cel puțin 70% cacao, iar cu cât este mai raw cacaua, cu atât mai bine. Dacă vă puteți cumpăra ciocolată din magazine naturiste, și mai bine.
- Reduce nivelul colesterolului rău, diminuând, totodată, riscul de boli cardiovasculare
- Stimulează buna funcționare a inimii și a sistemului circulator, redă flexibilitatea arterelor și împiedică sângele să se coaguleze
- Este minunată pentru piele, protejând-o inclusiv împotriva efectelor nocive ale razelor solare
- Reduce riscul de diabet, grație conținutului de cacao, care îmbunătățește sensibilitatea la insulină
- Are un conținut ridicat de minerale, cum ar fi zinc, seleniu, potasiu și fier
- Reduce cu 17% riscul unui atac cerebral
- Ajută activitatea creierului, la tratarea leziunilor pe creier și îmbunătățește memoria
- Ajută în procesul de slăbire: dacă ții un pătrățel de ciocolată neagră pe limbă cu 20 de minute înainte de masă, hormonii din creier vor primi informația de sațietate, iar cantitatea de mâncare consumată în timpul mesei va fi dramatic redusă; același lucru este valabil și la sfârșitul unei mese, urmărea fiind reducerea posibilelor gustări din restul zilei
Concluzia: aveți încredere în ciocolata neagră, însă consumați cu moderație, nu mai mult de un pătrățel pe zi. Atât cât să ne facă fericiți și fericite. La propriu 😉