Îndreptar de nutriţie: mănânc şi slăbesc? Trei mituri nutriţionale despre care credeam că sunt reale

joghurt-mit-waldbeeren-und-biskuits-yoghurt-with-wild-berries-and-ladyfingers-2

Mănânc şi slăbesc?

Am auzit de nenumărate ori: există diete în care sunt permise cantităţi nepermise din anumite legume şi nu te îngraşi defel. Ceea ce poate fi adevărat la fel de bine cum poate fi fals.

De când îmi bat capul cu stilul de viaţă sănătos am învăţat un lucru esenţial: cu cât e mai simplu, cu atât e mai sănătos. Drept pentru care azi mi-am pus în cap să sap după câteva mituri dietetice consacrate care, chipurile, ar trebui să ne ajute să fentăm cumva…echilibrul şi să facem excese fără a se vedea.

O fi oare posibil?

#mitul nr. 1: dacă faci suficient sport, poţi mânca oricât de mult. FALS. Dacă vrei să slăbeşti atunci diata sănătoasă se combină cu exerciţiile fizice. Nutriţionişti spun că, în cele mai multe cazuri, corpul nu poate susţine într-o singură zi, efortul fizic necesar pentru a acoperi caloriile extra pe care le-am consumat.

#mitul nr. 2: dacă mănânci mai puţin slăbeşti mai mult şi mai repede. Atunci când suntem la dietă cheia e să mâncăm suficient şi să asimilăm nutrienţii de care corpul are nevoie. Dacă ne înfometăm atunci corpul simte nevoia să se protejeze şi încetineşte metabolismul pentru a conserva energia. Cele mai reuşite diete sunt acelea în care mâncăm puţin şi des.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

#mitul nr.3: trebuie să renunţi total la carbohidraţi. FALS. Carbohidraţii care provin din mâncarea ultra-procesată trebuie scoşi complet din dietă. Fructele, legumele, fulgii de ovăz, cerealele integrale conţin carbohidraţi sănătoşi pe care e bine să îi includem în meniu.

Simplu, frumos, bun! Acum! Sper să vă fie de folos!

Sursa foto: newbeauty.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.