De ce nu trebuie să speli carnea de pui înainte de a o găti. Ce trebuie să faci ca să scapi de hormoni și bacterii

De ce nu trebuie să speli carnea de pui înainte de a o găti. Ce trebuie să faci ca să scapi de hormoni și bacterii

Spălarea puiului nu este o idee bună, dar acest studiu demonstrează necesitatea de a ne concentra asupra prevenirii contaminării chiuvetelor și de a sublinia importanța spălării mâinilor și a curățării și igienizării suprafețelor

Un studiu recent – publicat în Journal of Food Protection – a urmărit să evalueze impactul spălării cărnii de pasăre asupra contaminării bucătăriei.

„Am vrut să știm ce efect ar avea o intervenție educațională pentru a-i determina pe oameni să nu mai spele păsările de curte înainte de a le găti și ce efect ar putea avea orice schimbare de comportament rezultată asupra reducerii contaminării în bucătărie”, a declarat Ellen Shumaker, unul dintre autorii studiului. „Am vrut, de asemenea, să ne facem o idee mai bună despre modul în care, dacă este cazul, spălarea păsărilor de curte a dus de fapt la creșterea contaminării în bucătărie.”

Pentru studiu – realizat de cercetătorii de la North Carolina State University – au fost recrutați 300 de bucătari casnici care au declarat că au spălat carnea de pasăre înainte de a o găti. Cercetătorii au trimis informații privind siguranța alimentară la 142 dintre participanții la studiu prin e-mail, subliniind eforturile de reducere a riscurilor, inclusiv recomandarea de a nu spăla carnea de pasăre crudă în timpul preparării alimentelor. Restul de 158 de participanți la studiu nu au primit intervenția educațională.

Toți cei 300 de participanți la studiu au fost apoi invitați la bucătăriile de testare echipate cu camere video care i-au filmat pe participanți în timp ce pregăteau și găteau coapse de pui și o salată. După ce au pregătit coapsele de pui, dar înainte de a pune puiul la cuptor, participanții au fost chemați afară din bucătărie pentru a realiza un scurt interviu. Participanții au fost apoi trimiși înapoi în bucătărie pentru a găti coapsele de pui, a pregăti salata și a curăța bucătăria așa cum ar fi făcut-o acasă.

Trei metode de curatare a puiului fara sa il speli la chiuveta

1. Folosiți un acid delicat, cum ar fi sucul de lămâie sau oțetul, pentru a adăuga aromă

FOLLOW ME

Folosirea sucului de lămâie, de lămâie verde sau oțet pentru a spăla puiul și peștele înainte de a fi gătit este o practică comună în Indiile de Vest/Caraibe.

Înainte de inventarea frigiderelor, oamenii aplicau o soluție acidă deoarece credeau că aceasta va ucide orice bacterie de pe pui și, de asemenea, va da un plus de aromă. În zilele noastre, oamenii folosesc această metodă pentru a elimina orice miros persistent pe care l-ar putea avea puiul, cum ar fi mirosul de „refrigerat” pe care unii pui îl capătă de la frigiderul supermarketului sau de la camioanele cu temperatură controlată folosite pentru transportul cărnii.

2. Folosiți testul cu oțet

Unora le place să își clătească puii în oțet sau suc de lămâie ca o modalitate de a testa dacă carnea este încă bună. Dacă puiul încă miroase puțin a „trecut” după clătirea cu acid, probabil că nu este o idee bună să îl gătiți.

3. Folosiți oțet sau suc de lămâie pentru a frăgezi puiul

Bucătarilor haitieni le place să folosească oțet sau suc de lămâie pentru a ajuta la frăgezirea cărnii. De asemenea, reduce timpul de gătire și vă permite să păstrați puiul puțin mai mult timp în frigider dacă nu îl gătiți în ziua în care îl pregătiți. Trebuie să clătiți oțetul sau sucul de lămâie înainte de a depozita puiul pentru o perioadă de timp, deoarece acțiunea acizilor va găti ușor suprafața cărnii dacă rămâne așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.