De Crăciun îmi doresc ca toții copiii din România să trăiască în condiții normale

Este perioada din an în care ne propunem cu toții să fim mai buni, mai liniștiți, mai fericiți. Ne facem planuri, punem pe hârtie tot ce ne dorim, ne promitem că anul viitor vom face și mai multe și că vom respecta toate promisiunile ca să ne fie mai bine.

Se spune că dacă suntem pe lista celor cuminți, primim ceea ce ne dorim – faci bine, binele ți se va întoarce, aduni ceea ce ai semănat.

Știu că probabil v-ați lovit de aceste îndemnuri de 100 de ori deja, că vi se spune la fiecare colț că trebuie să fim mai buni, să îi ajutăm pe ceilalți, dar poate că asta este cu adevărat magia Crăciunului: binele pe care putem să îl răspândim.

Mi-aș dori să o facem mai des, pentru că nu numai de Crăciun e nevoie de altruism, dar cred că dacă fiecare din noi face o faptă bună chiar și așa, o dată în an, deja suntem pe un drum mai bun.

Dacă pentru noi, adulții, această perioadă este dedicată odihnei, timpului petrecut cu cei dragi și planurilor pentru noul an, pentru copii, luna decembrie înseamnă cadouri. Înseamnă scrisori către Moș Crăciun, înseamnă serbări, cântece, poezii, veselie și dorințe.

Dar știți ce nu ar trebui să se numere pe lista de dorințe a unui copil? Toaletele în școli, apa curentă, condițiile minime de igienă – aceste lucruri nu ar trebui să fie o dorință de Crăciun, ci o normalitate. Așa că, de sărbători, hai să le facem un cadou și elevilor României și să-i ajutăm să nu mai înghețe când merg la toaletă în curte.

FOLLOW ME

Puteți face și voi donații către Crucea Roșie care, alături de Domestos, ajută la construirea și recondiționarea de toalete în școlile României.

Pe pagina mea de facebook găsiți deja o postare despre acest subiect, la care mi-aș dori să-mi lăsați un comentariu, dacă puteți dona. Așa cum spuneam, binele se întoarce și îmi doresc să pot răsplăti și eu gestul vostru. Voi alege 3 persoane care vor primi de la mine cadou o carte „12 luni fără griji” și un set de produse Unilever.

Fiți mai buni ori de câte ori aveți ocazia. Puțin câte puțin de la fiecare, îi putem ajuta pe cei mai puțin norocoși decât noi sau pe cei care trăiesc în medii defavorizate. Ceea ce pentru noi pare banal sau normal, pentru alții poate să însemne un lux. Nu ezitați să faceți o faptă bună, dacă situația financiară sau timpul vă permit. Fie că mergeți și faceți voluntariat, că spuneți o vorbă bună unui bătrân singur care are nevoie de alinare că donați hainele sau alte obiecte de care nu mai aveți nevoie ori bani, veți vedea că vă veți simți mult mai bine.

Nu încerc să spun că trebuie să fim cu toții mai buni și să așteptăm la colț să ni se întoarcă binele înzecit. Dar, recunosc, că atunci când fac un bine nu o fac numai pentru că pot ajuta pe altcineva. Senzația pe care o am când dăruiesc ceva, mă face să mă simt și eu mai bine, mai pozitivă. Nu ai cum să nu fii mai fericit când știi că ai putut, în limita posibilităților tale, să ajuți pe cineva, să-i faci ziua mai ușoară unui străin, să-i schimbi poate destinul.

Sărbători fericite alături de cei dragi și fie ca anul 2020 să ne găsească mai fericiți și mai generoși!

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.