Ce cadou îmi doresc de ziua mea

Luna asta mai urc o treaptă pe scara vieții. E un eveniment pe care îl aștept în fiecare an cu bucurie, dar aș minți să spun că nu mă trec fiorii când spun cu voce tare 37. E mult? E puțin? Dacă mă uit în spate mi se pare că timpul a trecut în zbor și că am reușit totuși să fac foarte multe lucruri. Sunt o femeie împlinită, fericită și am tot ce mi-aș putea dori.

Și pentru că știu exact ce cadou vreau, am ales să folosesc GiftShare.ro – un concept nou pentru România, prin care colegii, prietenii și apropiații pot contribui la cadoul perfect pentru tine.

Dar anul acesta ziua mea nu va fi despre mine. La invitația unui prieten am acceptat să-mi donez ziua de naștere imediat ce am văzut o poză cu Luca și i-am aflat povestea, iar săptămâna asta am avut ocazia să îl și cunosc. M-a fermecat. Are părul atât de cârlionțat și ochii plini de sclipire și puritate. Deși e un copil care nu s-a bucurat de prea multe, nu și-a pierdut nici încrederea, nici inocența.

Împarte o cameră 9 mp cu cei doi frățiori ai lui și cu mama lor, o persoană care muncește foarte mult pentru copiii ei, dar asta nu a împiedicat-o să-i crească frumos sau să le ofere o educație de admirat.

Când l-am întrebat ce își dorește mi-a spus: un lego și un tort. Dintre toate lucrurile din lume pe care putea să le ceară, asta e tot ce și-a dorit. Și mă gândeam ce ar fi cerut oare Alesia dacă era în locul lui… Ar prețui la fel de mult un joc de lego? M-am menținut totuși tare pe poziție până în momentul în care a întrebat-o pe mama lui dacă anul ăsta poate să își facă și el ziua acolo unde și-a făcut-o Matei. Am simțit atâta speranță în ochii lui, dar atâta durere în glasul mamei lui, care i-a spus: Luca, mama lui Matei are bani, noi nu avem… S-a transformat imediat la față și i se citea tristețea în ochi. Nici nu știu dacă pot să-mi imaginez cât de trist trebuie să fii când afli că „banii”, un cuvânt, pe care poate nu îl asociezi cu ceva, nu te raportezi la el ca și când i-ai înțelegea valoarea, poate să îți dărâme visul.

Mă tot întreb cum ar fi dacă aș fi eu în locul mamei lui, cum aș face eu față acestei neputințe și cum m-aș simți dacă aș fi nevoită să-i spun unuia dintre copiii mei că nu pot să-i îndeplinesc dorința pe care o are pentru ziua lui…

FOLLOW ME

I-am promis deja lui Luca că voi merge să-l vizitez de ziua lui și îi voi aduce tort și lego, însă simt că nu e suficient. Nu am putut să trec cu nepăsare prin casa lor și să nu mă gândesc la câte lucruri le lipsesc și de ce ar avea nevoie ca să le fie mai bine. Pentru mulți dintre noi sunt lucruri normale, firești, însă pentru ei sunt un lux pe care momentan nu și-l pot permite. Aș vrea să le duc un frigider pentru că se apropie sezonul cald și nu aș vrea ca puțina mâncare pe care o au să se strice, au nevoie de un pat nou, de un dulap…

Fotografiile pe care le-am făcut în casa lor vorbesc de la sine..

 

Știu că vedem de foarte multe ori astfel de anunțuri și cereri de ajutor. De multe ori și eu sunt reticentă, însă de data asta am fost și am văzut cu ochii mei situația acestei familii și am și certitudinea că efortul nostru se va concretiza cum trebuie, pentru că știu unde vor ajunge produsele de care au nevoie.

Vă mulțumesc anticipat tuturor pentru sprijin și vă las aici link-ul unde puteți să contribuiți la cadoul pentru Luca. M-aș bucura să strângem cât mai repede bănuții suficienți pentru a-i face lui Luca o surpriză de ziua lui.

Mi-am invitat toți prietenii să-mi sărbătorească aniversarea cu o zi mai devreme și am decis să-mi donez ziua de naștere unui băiețel încântător pe nume Luca, pentru că pe GiftShare.ro există și opțiunea aceasta, prin care poți să îți donezi ziua de naștere unei cauze sociale. Spuneam că sărbătoresc cu o zi mai devreme pentru că Luca este născut pe 14 aprilie, cu o zi înainte de ziua mea de naștere. Nu cred că este o simplă întâmplare să îl cunosc acum, cu 10 zile înainte de ziua mea. Cred că trebuia să se întâmple așa ca să îl bucur și pe el. Un suflet mic, voios, dar cu o viață deloc ușoară.

0 comentarii pe “Ce cadou îmi doresc de ziua mea

  1. Mirabela Matei says:

    Felicitări pentru gestul tău!!!🤩😍
    Esti cu o luna mai mare decât soțul meu si consider că esti înca tânără cu un soț minunat si trei copii perfecti.🌻🌺🌼

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.