De la salut la compliment: Măsura fericirii

De la primul ceas al dimineții, ați făcut o alegere. Fie că v-ați trezit aproape de soț sau iubit, l-ați luat
în brațe pe cel mic sau ați dat un mesaj prietenei apropiate, cert este că ați pus baza stării voastre de spirit astăzi și de ce nu, ați influențat-o pe cea viitoare.

Cum? Totul a pornit de la cuvinte. Oamenii de știință au descoperit că nu este atât de greu să fii fericit dacă… folosești limbajul potrivit. Nu trebuie să vă alegeți cuvintele din dicționar sau să aveți o listă cu cele care au conotații pozitive, nu. Este mult mai ușor decât atât. Noi avem deja tendința de a reflecta plăcerea de a interacționa cu cei din jur în limbajul folosit.

Dacă v-ar întreba cineva acum care a fost cel mai dificil moment din viața voastră, probabil v-ar lua mult timp să răspundeți. În schimb, ați putea povesti în cele mai mici detalii momentele fericite, clipele fugare de bucurie. Avem tendința de a vedea paharul pe jumătate plin, chiar dacă pare greu de crezut.

Totul pornește de la cuvintele folosite, cred oamenii de știință de la Universitatea din Vermont. După ce au studiat presa, Twitter, versurile cântecelor și subtitrările de filme, au început să analizeze 10.000 de cuvinte din 10 limbi străine. Fără excepție, cele mai des folosite cuvinte în oricare dintre limbi aveau conotații pozitive. Spaniolii, portughezii și brazilienii au ieșit fruntași în topul oamenilor cei mai fericiți și dacă stăm bine să ne gândim, toți au în comun un lucru: spiritul latin.

Așadar, dacă limbajul este măsura fericirii, ce cuvinte veți folosi astăzi pentru a le spune celor dragi cât sunteți de norocoase să îi aveți în viețile voastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.