Robin Hood și matematica fericirii

Robin Hood in vremurile noastre!
huffpost

 

Trona pe Huffington Post pe la mijlocul lui noiembrie. Ați ghicit – Robin Hood al vremurilor noastre. Acțiunea se petrece pe undeva prin Statele Unite ale Americii- în decadentul Detroit.

1300 de likeuri la articol, însumat vreo 2000 de shareuri. Pentru Huff Post puținel. Dar nici de neglijat, nu?

„Binefăcător misterios ajută o comunitate din Michigan, cu plicuri cu bani”

E destul de simplu: un necunoscut lasă plicuri cu bani la ușile oamenilor. Biblioteca locală, adăpostul de animale, asociația care sprijină persoanele nevoiașe și casa de ajutor au primit câte 1000 de dolari în prag de sărbători. Identitatea necunoscută.

Ceea ce Huff Post subliniază e rezonanța pe care asemenea acte de caritate o au la nivelul comunității. De exemplu, banii donați către casa de ajutor reciproc merg în contul deschis pentru Burse Speciale la Univeritatea de Stat din Michigan. Iar cei către asociație vor acoperi hainele și mâncarea pentru 10 familii sărace.

Simplu, banal. Americănesc am spune 🙂 și nu v-aș judeca. Am gândit la fel în primă instanță.

FOLLOW ME

Ulterior m-am întrebat de ce nu și-a dezvăluit identitatea. Cred că un răspuns pertinent ar fi: pentru că își dorește să evidențieze că gesturile pe care le facem lasă urme. Au implicații. Trag după sine noi și noi scenarii și posibilități. Deschid uși.

Cine știe, poate unul din puștii care merg la Universitate va descoperi leacul pentru cele mai chinuitoare boli. Sau va scrie un manifest care va opri, măcar pentru o secundă, lumea și o va ajuta să își reconfigureze standardele.

Gesturile mici fac lucrurile mari. Cam asta vrea să ne spună Anonymous 1679. Și, că, banal și predictibil, fiecare putem deveni Robin Hoozi. Și că poate nu e doar un slogan vânturat de colo-colo pentru că…dă bine.

De fapt, știti, faptele bune chiar dau bine. Se duc cât să facă fericit un om și mulțumit un altul. O matematică a fericirii. Asta sunt #faptelebune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.