Când devenim părinți, ne transformăm, de fapt, din nou în copii, pentru că începem să vedem lumea prin filtrul magic din ochii lor. Imaginația lor bogată ne poartă și pe noi pe tărâmuri fermecate, unde orice este posibil.
Poate că noi suntem tot timpul grăbiți, însă lumea lor are alt ritm, ei sunt mult mai atenți decât noi la detalii şi învaţă foarte repede, cu ajutorul stimulilor vizuali și auditivi. De aceea, trebuie să le oferim programe de calitate, care să le stimuleze creativitatea și să-i ajute să devină empatici și comunicativi. Pe noi, lumea Disney nu ne-a dezamăgit niciodată.
Pasiunea familiei noastre pentru personajele Disney, în special pentru Mickey Mouse, a început în urmă cu 15 ani și a fost continuată, ca o tradiție, de fiecare copil. Îmi amintesc cu mult drag când Alex era foarte mic și atât de dornic să-l întâlnească pe Mickey Mouse, încât ne-a convins că e timpul să plecăm spre casa lui fermecată: Disneyland. Dragostea pentru prințesele Disney a Alesiei nu a întrecut-o pe cea pentru Mickey.
Cadoul ei de 8 ani a fost o excursie la Disneyland. M-am bucurat de timpul petrecut doar cu ea, dar amintirea care mi-a rămas foarte dragă este entuziasmul ei de a îl vedea pe Mickey Mouse în realitate.
Prima întâlnire cu Mickey Mouse a lui Nicho a fost la petrecerea aniversară de la 2 ani. Inițiat de frații lui mai mari în lumea această magică, Nicholas ne-a cerut să-l invităm şi pe Mickey Mouse la petrecere, noi l-am anunţat, iar el nu a întârziat să apară, aducând multă bucurie și distracție.
Ca toții ceilalți, copiii mei sunt mari amatori de desene însă ne uităm cu limită, o oră sau două, la desenele lor favorite, educative, precum Păienjenelul Marvel, Frozen, Mica Prințesă și, bineînţeles, Mickey Mouse. Lecțiile oferite de aceste programe sunt benefice pentru orice copil, deoarece stimulează imaginația, scânteia necesară să devină creativi. Foarte importantă și la maturitate, creativitatea se dezvoltă în copilărie și îi ajută să devină autonomi, să-și gestioneze emoțiile şi să aibă stima de sine ridicată. Atunci când televizorul se închide, este momentul în care povestea devine realitate, pentru că ei încep să se joace și intră în pielea persoanelor pe care le îndrăgesc.
Pe 14 februarie începe „Mickey Mouse: Casa Distracţiei”, la Disney Junior
Pe 14 februarie, ne așezăm cu toții în fața televizorului pentru primul episod din această serie, gândită să includă teme sociale şi emoţionale despre prietenie şi ingeniozitate, pe înțelesul celor mici.
Mickey şi prietenii lui, Minnie, Donald, Daisy, Goofy si Pluto devin cavaleri medievali, regi sau sirene. Lor li se alătură Chicot, o casă magică și zglobie, ce îi poartă pe cei șase în tot soiul de aventuri, către lumi imaginare.
Noul personaj, Chicot, se poate transforma în orice – o navă-rachetă, un vapor cu aburi sau o atracție din parcul de distracții. Scările magice din interiorul casei poartă echipajul către porți magice ce se deschid spre lumi de fantezie. Odată transportați pe aceste noi meleaguri, Mickey și prietenii săi sunt transformați în personaje specifice fiecărei lumi unde ajung. Iar copii sunt gata să aducă bucuria descoperirilor fantastice în sufragerie. Curiozitatea, umorul și bucuria descoperirii sunt teme esențiale ale seriei, în timp ce Mickey și prietenii săi explorează diverse locuri și întâlnesc noi prieteni în aventurile lor.
Pregătiţi-vă alături de noi să trăiți magia copilăriei în serialul de desene animate „Mickey Mouse: Casa Distracţiei”, la Disney Junior, începând cu 14 februarie, în fiecare zi de luni până vineri, de la 19.30.
Aştept cu nerăbdare să îmi scrieți în comentarii, pe pagina mea de Facebook și Instagram ce activități creative faceți împreună cu copiii, care îi ajută să-și dezvolte imaginația, iar pe voi, să redeveniți copii.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?