Ce fac copiii mei în vacanță

Suntem deja în ultima lună de vară, iar eu nu pot să-mi dau seama cum a trecut timpul. Parcă ieri mergeam la serbarea de sfârșit de an și acum încep deja să apară ofertele pentru back to school. Și va urma o perioadă emoționantă pentru noi, fiindcă Alesia urmează să intre în clasa 0.

Deși acum sunt la mare căutare grădinițele și programele speciale de vară, mi-am dorit mereu pentru Alex și Alesia ca vacanța să fie vacanță. Îmi amintesc că și eu o așteptam cu mare nerăbdare, că puneam toate caietele undeva departe și mă jucam toată vara. Mi se pare că în felul acesta simți altfel și începutul unui an școlar și ești mult mai fericit. Așa că indiferent unde au petrecut vacanța, nu au avut stresul trezitului și al unui program strict.

Că tot vorbeam de grădinițe, atunci când ești părinte devine foarte greu să deosebești avantaje de dezavantaje. Îmi place la nebunie că Alesia e așa lipicioasă și vrea mereu să stăm împreună, să ne îmbrățișăm și să facem „chestii de fete”, dar uneori ajung în punctul în care nu mai am aer de atâta drăgălășenie. Tot pe seama acestei iubiri uriașe pune și faptul că nu a vrut niciodată să meargă la grădiniță și să rămână după prânz. Îi place la grădiniță, dar dacă ar fi după ea, s-ar fi dus la grădiniță așa cum se duce la joacă. Câteva ore, să-și vadă colegii și apoi ar sări iar în brațele mele. Sunt destul de sigură că școala nu va face excepție și că o să avem ceva provocări de depășit.

Am încercat totuși să o dezvăț de aceste obiceiuri, pentru că oricât de fericită mă face iubirea ei nemărginită, îmi dau seama că eu nu am fost așa și că asta m-a ajutat să devin o femeie puternică. Lucru pe care mi-l doresc și pentru ea. Să fii puternică și independentă sunt două condiții esențiale ale vremurilor în care trăim.  Așa că nu stăm lipite 24/24, dar încerc pe cât posibil să o implic în activitățile mele. Cu greu o conving să meargă câteva zile la Sinaia cât să apuc să termin tot ce am de făcut.

Cu Alex, lucrurile au stat complet diferit. El abia așteaptă să meargă la Sinaia. Își vede de ale lui și oricât de mult mi-ar ușura asta viața, uneori parcă prea îi stăm în cale, noi părinții și vrea să facă totul singur.

Așa că vara asta, Alesia a tot făcut drumuri Sinaia-București ca să stea cât mai mult cu noi, în timp ce Alex a stat mai mult pe la Sinaia. Abia ce ne-am întors din Grecia și acum ei sunt la bunici, dar mă gândesc deja la ce am mai putea face împreună ca să ne bucurăm cât se poate de mult de vacanță.

FOLLOW ME

Copiii voștri ce fac în vacanță? 👧🧑

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.