Deserturi sănătoase de care te vei îndrăgosti pe loc

Viața nu ar fi competă fără desertul de după masă. De cele mai multe ori kilogramele ne dau bătăi mari de cap și nu reușim să ne oferim această mică plăcere. Însă, nu e totul pierdut! Cu ingrediente precum curmale, nuci, avocado, fructe, unt de arahide, lămâie, iaurt și cereale integrale, nu trebuie niciodată să vă luați la revedere de la deserturi uimitoare.

1. Trufele de migdale

Trufele pot fi prietenul de nădejde când avem mese sănătoase.Ingrediente: o cană de migdale crude, 2 căni de curmale, 4 linguri de cacao, jumătate de lingură de unt de migdale, 2 linguri de ulei de cocos presat la rece. Se mixează migdalele în robotul de bucătărie, se adaugă și celelalte ingrediente. La final se formează trufele care se dau prin caco și fulgi de migdale sau de cocos.

2. Fudge cu migdale

Ingrediente: 200 g migdale, 25 g cacao, 1 lingură de miere, 75 g unt de cocos sau cacao, 60 g merişor deshidratat, 60 g caise deshidratate, 50 g stafide, 50 g nuci, 1 baton de vanilie, 1 vârf de sare himalaya.

Untul de cocos/cacao se pune la topit în bain-marie (apa să aibă o temperatură de maxim 40° Celsius). Migdalele se mixează până se transformă în făină, apoi se adaugă untul de cacao şi mierea. Fructele deshidratate se spală, se scurg bine şi se mixează. Nucile se taie în bucăţi mari. Se amestecă într-un bol la care se adaugă cacao, pudra de vanilie şi sarea.

Compoziţia se pune într-o formă de prăjitură, dreptunghiulară de preferat. După ce a stat la rece 5-6 ore se taie în pătrăţele.

3. Bucăți de mango și iaurt de nucă de cocos

Acest desert este cel mai la îndemâna oricui. Combinând un iaurt natural cu bucăți din mango și nucă de cocos. Puteți adăuga și banane, nucă de cocos mărunțiță și merișoare.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.