Locuri de care copiii se vor îndrăgosti

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, copiii nu mai au astâmpăr și, realist vorbind, parcă nici părinții. Vara totul e mai ușor, mai plăcut, mai la îndemână, mai relaxant. În această idee, m-am gândit la toate locurile frumoase în care putem ieşi cu copiii. Fie că sunt mai mici, ca ai mei, sau mai măricei, copiii au nevoie de aer curat şi spaţiu de joacă. Iar noi avem nevoie sa-i vedem zburdând în voie și bucurându-se de toate acestea. Aşadar, să vedem unde putem ieşi cu copiii, în Bucureşti sau în apropierea oraşului.

Aventura-parc-cernica Aventura-parc-cernica
1. Foarte aproape de Bucureşti, la Cernica, este Phoenix Aventura Parc. Un loc foarte frumos amenajat, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Locul dispune de 8 trasee de dificultate progresivă, de la foarte uşor, la foarte dificil, dar este de reţinut faptul că jocurile sportive de paintball sau tiroliene care se desfăşoară aici, se desfășoară în condiţii de maximă siguranţă, sub supravegherea unui personal specializat! În timpul în care copiii se distrează, cei mari pot savura o cafea pe terasa de pe marginea lacului Cernica.

aventura-parc03 Aventura-parc
2. Tot lângă Bucureşti, pe DN1A, dupa Crevedia puteţi merge la Aventura Parc Lucianca. Şi aici distracţia este la ea acasă: escală în copaci, tir cu arcul şi mini zoo, dar şi alte activităţi dedicate celor mici şi celor mari. Aici copiii trebuie supravegheaţi de către părinţi. Iar ţinuta sport obligatorie.

ferma-animalelor ferma-animalelor
3. Dacă cei mici iubesc animalele, dacă îşi doresc să vadă şi să cunoască animalele, atunci nu ezitaţi să mergeţi la Ferma Animalelor. Este un loc foarte frumos amenajat, cu aer curat, deschis în proximitatea Fermei de Lapte Pantelimon, pe o suprafaţă totală ce depăşeste 2.5 ha. Se poate ajunge foarte uşor, fiind situată la numai 12 km de Piaţa Universităţii . Din experienţă vă spun că cei mici sunt foarte încântaţi de ponei şi căluţii pe care îi pot călări în voie. Aici cele mai multe activităţi se desfăşoară în aer liber, însă în cazul în care plouă sau dogorește soarele, vă puteţi adăposti în zona special amenajată.

mogosoaia01 mogosoaia02
4. Dacă sunteţi pasionaţi de istorie, dacă aveţi acasă o prinţesă sau un prinţ, atunci neaparat trebuie să mergeţi să vizitaţi Palatul Mogoşoaia. Se ajunge foare repede, este la aproximativ 15 km de centrul Bucureştiului, pe DN1A, alternativă a drumului spre Ploieşti. Odată ajunşi aici, veţi găsi un loc superb, în care singuri veţi descoperi poveşti din istoria poporului nostru. Palatul construit în perioada 1698 – 1702 în vremea lui Constantin Brâncoveanu, din cărămidă, dar şi marele turn străjuit de cele 4 turnuleţe, cat şi muzeul vă vor încânta.

artha-park-04 artha-park_01
5. Ceva mai departe de Bucureşti, la aproximativ 30 de km de oraş, la intrareea în Snagov Sat puteţi merge la Artha Park. Odată ce aţi ajuns aici, distracţia poate începe! Ar fi bine să mergeţi dimineaţa pentru că veţi avea foarte multe lucruri de făcut: picnic, golf, trasee off road pentru bicicletă. Însă ce mai interesantă activitate aici este, de departe, să vă daţi cu caiacul pe lacul Snagov, printre nuferi şi lotuşi.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

parc-aventura-comana-05 parc-aventura-comana-01
6. Şi mai departe de oraş, un alt loc senzaţional este Parc Aventura Comana. Rezervaţia naturală vă oferă posibilitatea de a vă cățăra prin copaci şi de a vă da cu tiroliana peste lac. Tot aici puteţi vizita şi mănătirea cu acelaşi nume, ctitorită de către Vlad Ţepeș în 1461, dar şi casa memorială Gellu Naum.

Terra Park OK oraselul-copiilor
7. Dacă recomandările mele de până acum vi se par a fi departe, vă spun că şi în oraş aveţi ce vedea şi ce face. Parcurile de distracţii sunt preferatele celor mici, aşa că puteţi merge Terra Park, care este cel mai mare parc de distracţii din Bucureşti sau în Orăşelul Copiiilor, care tocmai a fost renovat şi arată ca în poveşti.

delta-vacaresti
8. Şi dacă tot sunteţi în zona de Sud a oraşului, ar fi păcat să nu poposiţi puţin şi în Delta din Bucureşti. Poate fi considerată o mică rezervaţie naturală unde trăiesc diferite specii de animale: ulii, raţe sălbatice, fazani, vulpi, iepuri, bizami, dihori, testoase de apă, şerpi, peşti şi peste 100 de alte specii de păsări, unele rare.

zoo-01 zoo-02
9. La Grădina zoologică trebuie să ajungă orice prichindel, aşa că nu ezitaţi să poposiţi câteva ceasuri şi aici. Puteți găsi aici locuri interesante unde trăiesc animale sălbatice, indigene şi exotice.

 

gradina-botanica-01
10. Iar dacă vreţi să vă bucuraţi de natură şi multe specii de flori, vă recomand să mergeţi la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza a Universităţii din Bucureşti. Aceasta a fost construită în vremea domniei Al. I. Cuza, în anul 1860, şi de atunci şi până astazi şi-a păstrat frumuseţea.

2 comentarii pe “Locuri de care copiii se vor îndrăgosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.