UPDATE:
Câștigătoarele sunt:
Drăguț Alexandra
Ilioiu Nicoleta
Cristiana A
Antoniciuc Monica
Viorica
Îmi amintesc și acum cuvintele unei prietene, care mi-au rămas întipărite în minte pentru foarte mult timp. Vorbeam despre motivele pentru care faci al doilea copil, iar ea m-a lămurit cu o siguranță care nu lăsa loc de dubii că a citit un articol în care scria că memoria unei mame este selectivă. „Adică reținem ce vrem noi!” a proclamat ea hotărâtă. Privind puțin în urmă, mi s-a părut atât de evident că mamele au această capacitate uimitoare de a-și construi amintirile pe baza emoțiilor și mai puțin în jurul trăirilor fizice.
Noi, mamele, alegem să ne amintim momentele în care mânuța bebelușului ne atinge obrazul, cum dormeau bebelușii noștri pe piept, ascultându-le respirația pentru a ne simți în siguranță. Ne amintim râsetele molipsitoare de bebeluș și clinchetul jucăriilor, nu zgomotul farfuriei cu mâncare ce se împrăștie pe jos într-un experiment amuzant al copiilor noștri. Cred că, până la urmă, acesta este acel „instinct matern” de care vorbește toată lumea. Ca mamă, știi pur și simplu, ce trebuie să faci pentru copilul tău la un moment dat. Eu sunt una dintre acele mame. Am știut mereu că voi fi mamă și nu am amânat acest moment, oricât de mult m-ar fi speriat responsabilitățile.
Am primit, de curând provocarea de a-mi povesti experiența de mamă. Am acceptat cu bucurie pentru că brandul care mi-a adresat această întrebare mi-a fost alături pe parcursul tuturor acestor ani. Care dintre mămici nu recunoaște, în somn, mirosul uleiului Johnson’s Baby pe pielea udă a bebelusului? Eu știu că produsele Johnson’s Baby sunt recomandate de către Societatea Română de Pediatrie, iar acest lucru a fost mereu un motiv de liniște pentru mine. În plus, brandul are o experiență de peste 120 ani în dezvoltarea de produse dedicate îngrijirii delicate a pielii bebelușilor.
Așadar, iată povestea mea….
Îmi amintesc și acum o călătorie pe care am făcut-o când eram în clasa a patra. Eram pe Valea Oltului și stăteam pe locul meu în tren uitându-mă pe fereastră cu sentimentul că trăiesc un moment important. Eram cu doamna învățătoare și soțul dânsei și nu știu ce mi-a venit să le spun: „Eu, la 20 de ani, voi avea un copil”. La 23 de ani am rămas însărcinată, la puțin timp după ce am dat licența, în ciuda recomandărilor familiei. Mama îmi spunea că un copil este greu de crescut iar eu tot îi replicam că un copil trebuie „doar” hrănit, plimbat și culcat. Abia după ce l-am adus pe Alex acasă mi-am dat seama ce înseamnă un copil. Nu știam de ce plânge, cum să îi fac baie, cand să îi alăptez și am trait mult timp cu gândul la poveștile pe care le auzisem în jurul meu. Cel mai mult m-au infuențat poveștile auzite în spital. Dar țin minte atât de clar că singurul moment în care eu și Alex eram liniștiți se manifesta atunci când îl țineam în brațe. Iubirea mea a avut putearea de a ne ghida pe amândoi și de atunci nu mi-a mai fost niciodată frică.
La a doua sarcină totul a fost mai ușor. Am avut alt tip de ajutor. Una dintre verișoarele noastre, care este specialist în setarea programului unui bebeluș, a venit tocmai din Statele Unite să mă ajute. Vă dau și eu sfaturile pe care mi le-a dat ea și au funcționat – bebelușul se culcă înfășat iar orele de masa sunt fixe. O dată ce Alesia era schimbată și hrănită, fără gaze în burtică, o înfășam și o puneam la somn. Chiar dacă primele zile a opus rezistență, după o săptămână, copilul meu a dormit 8 ore pe noapte.
Eu recunosc că ajutorul soțului și al familiei este esential. Dar mai cred că toate femeile găsesc resursele de a trece peste momentele dificile cu bebelușii pentru că toată teama și neîmdemânarea sunt supra- compensate de iubirea pe care o revărsăm asupra lor atunci când îi ținem la piept.
De aceea, am acceptat provocarea Johnson’s Baby de a contribui la un e-book care își propune să ajute viitoarele mămici să se pregătească pentru cel mai important rol din viața lor. Vă invit, pe voi, viitoare și proaspete mămici să îmi adresați întrebări cu care v-ați confruntat în timpul sarcinii sau după naștere în ce privește îngrijirea și creșterea nou născutului, în secțiunea de comentarii. Aceste întrebări vor ajunge la specialiști în pediatrie și cu ajutorul lor, Johnson’s Baby, brandul nr. 1 în produse de îngrijire a bebelușilor în România, va răspunde întrebărilor în cadrului unui e-book.
Prin selecție, cinci dintre voi vor fi premiate cu un kit de produse Johnson’s Baby. Concursul se derulează în perioada 7-24 aprilie.
Abia aștept să citesc întrebările voastre!
Sunt insarcinata in 27 de saptamani, o sa nasc un baietel. As vrea foarte mult sa nasc natural, dar imi este teama. Pe de alta parte, am auzit ca durerile dupa cezariana sunt foarte mari. Ce sa aleg? Nasterea naturala sau cezariana?
Multumesc
Sunt camelia va scriu tocmai din irlanda si am un baiat de aproape 11 luni intrebarea mea este ce e de facut cu un toddler de 1 an si cei permis sai dau in alimentatie ?
Buna seara! Sunt însărcinată în 35 săptămâni, iar în ultima lună visez si imi imaginez cum va fi prima întâlnire dintre noi doua.. singura intrebare care imi rămâne întipărita este daca sa aleg nașterea naturală sau prin cezariana? Incerc sa fac o lista cu argumente pentru fiecare, însă inima mea e impartita în jumătate. Fix jumătate. La nașterea naturală mi-e teamă de durere, la cezariana mi-e teamă de perioada de recuperare. Sunt sigura însă, ca micuța mea imi va da putere, orice as alege. As vrea totusi un sfat si păreri pentru fiecare în parte. Multumesc!
Buna , va rog sa imi spuneti care sunt pasii corecti pe care trebuie sa ii fac in ingrijirea si curatatrea corecta a buricului , tot ce trebuie sa fac si sa folosesc. Va multumesc .
Buna , cum pot curata , cu ce produse , cojitele din capusorul bebelusului . Sunt galbui si dupa baie se inmoie si sunt asa cleioase , e normal ? Va multumesc
Stiu ca este un subiect sensibil, la care multi evita sa raspunda, dar pe mine ma preocupa foarte mult. Urmeaza sa nasc in 2 luni si inca nu stiu daca sa vaccinez sau nu copilul. Multumesc
imi poate face varsat de vant si bebelusul de 1 luna si 1 sapt? Am 3 copii si fetita mijlocie mi-a facut varsat de vant, are aproape 4 ani. Cea mare nu mi-a facut inca, ea are aproape 6 ani.
Ma puteti ajuta cu pareri pro si contra despre vigantol?? Am auzit ca nu e bun si are reactii si ju stiu ce sa cred…
Cand bag un bebe de doua luni intr.un marsupiu la ce trb sa fiu atenta ? Si cum imi pot da seama daca e ergonomic sau nu ?
am o fetita de o saptamana nu stiu cum sa fac vrea sa stea toata ziua la piept .este normal?Multumesc
de la cate sapt. putem pune un bebelus pe burtica? Puiul meu face maine o saptamana,si nasa noastra spune ca îl pot pune,insa eu cred ca este prea devreme
pot iesi dintisorii la o bebita de 3 luni?Mentionez ca e mofturoasa ii curge dim gurita destul de multa saliva si sta foarte des cu manuta in gurita.Multumesc
când schimbam laptele la bebeluși o facem treptat? În ce mod? Vreau sa schimb nan 1 ha cu nan 1 confortis.
Dacă bebe are dermatita de contact, ce produse sunt recomandare?
De la ce varsta pot da copilului sirop de ridichie neagra pentru tuse?
Bună ziua,
La cate luni pot începe sa introduc alimentele fetitei mele?
Legume sau fructe?
Mersi Viorica
Cate grade trebuie sa fie in camera in care doarme bebelusul?
Sunt mamica fericita a unui baietel de 5 anisori si a unui bebe de numai 2 luni..
La primul baietel, Victor, totul a decurs bine si nu am avut probleme serioase.
Cel de-al doilea, Vlad e mai special;nu vrea deloc sa suga la san.Am incercat toate modalitatile dar degeaba..
Acum sunt nevoita , cand se scoala sa am pregatit biberonul cu lapte muls mecanic, din timp pentru el.Am incercat cu pompa manuala si cu o pompa electrica dar nu am reusit.
Am o intrebare
Voi reusi oare sa am lapte macar jumatate de an pentru bebe? Fac totul ca lactatia sa fie cat de multa dar mi-e teama ca va veni o zi in care nu o sa mai am lapte….
Bebele papa cu pofta tot laptele(125 ml) din biberon si completez cu lapte praf diferenta ceruta de el..
Ce ar mai fi de facut, ce modalitati cunoasteti sa pot prelungi cat mai mult perioada in care sa am lapte la san.
Va multumesc frumos, anticipat!