E uimitor ce se întâmplă dacă pui 3 cuburi de gheață în ghiveciul de flori

E uimitor ce se întâmplă dacă pui 3 cuburi de gheață în ghiveciul de flori

E uimitor ce se întâmplă dacă pui 3 cuburi de gheață în ghiveciul de flori. Nu, nu este vorba despre faptul că se topește gheața!

Orhideea phalaenopsis este una dintre cele mai frumoase flori de apartament. De obicei când vrem să oferim cadou o floare în ghiveci aceasta este soluția. Însă, proprietarii acestei flori trebuie să cunoască câteva trucuri pentru ca această plantă să fie mereu înflorită. Trebuie să știți de la bun început că această plantă înflorește doar 3 luni pe an. De obicei va înflori de 2-3 ori pe an, iar între aceste perioade pot trece luni întregi.

Există însă și trucuri prin care putem grăbi acest proces de înflorire. E uimitor ce se întâmplă dacă pui 3 cuburi de gheață în ghiveciul de flori

1. Creați condiţii de diferenţă de temperatură: puneţi floarea peste noapte într-un loc răcoros (până la 15 grade).

2. Reduceţi cantitatea de azot în îngrăşăminte, crescând în schimb cantitatea de fosfor, căci anume el stimulează înflorirea.

3. Aerul din mediul florii trebuie să aibă umiditate înaltă.

4. Aşezaţi ghiveciul cu orhidee într-un loc întunecos pentru 5 zile. După 3 săptămâni vor apărea mugurii. Această metodă este valabilă doar pentru plantele mature şi sănătoase.

FOLLOW ME

5. În loc de a uda floarea, vă recomandăm să aşezaţi în ghiveci câteva cubuleţe de gheaţă.

6. Dacă aţi observat că orhideea nu înfloreşte, dar în schimb rădăcinile şi frunzele sunt în creştere activă, înseamnă că floarea se află în perioada de dezvoltare corespunzătoare şi, respectiv, nu va putea înflori până nu va trece această perioadă.

Lăsând la o parte aceste trucuri, trebuie să nu pierdem din vedere principalele aspecte ale îngrijirii Orhideei. Aceasta adoră lumina, dar urăște foarte multă umezeală. Dacă aveți și voi alte trucuri pe care le-ați încercat, sau chiar și acestea, spune-ți-ne în comentarii dacă au funcționat sau nu.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.