Evită aceste alimente înainte de culcare dacă vrei să ai un somn odihnitor

Evită aceste alimente înainte de culcare dacă vrei să ai un somn odihnitor

După o zi agitată, plină de stres și probleme pe care abia le-ai rezolvat ai nevoie cu siguranță de un somn odihnitor. Știm că există o serie de alimente pe care ar fi bine să le evităm înainte de culcare. În acest articol vorbim despre 5 dintre cele mai consumate alimente seara.

1. Ciocolata neagră

Deși este recunoscută pentru o mulțime de beneficii pe care le aduce sănătății noastre, de această dată ciocolata neagră conține și cofeină ceea ce ne-ar putea afecta ciclurile de somn. Ea este foarte bună datorită complexului de minerale, antioxidanți, ba chiar mai mult poate să scadă riscul bolilor cardiovasculare. Recomandările specialiștilor spun că ar fi bine să eviți consumul acestui aliment cu 4-5 ore înainte de somn.

2. Alimentele procesate

Supa la plic, sosul de soia, chips-urile sau nucile sărate pot afecta calitatea somnului din cauza conținutului ridicat de sodiu. Aceste produse pot duce la deshidratarea, care duce la crampe musculare și astfel nu vei avea parte de un somn odihnitor.

3. Sosul de roșii

Deși sună bine o porție de paste cu sos roșu pentru cină, sosul de roșii provoacă arsuri gastrice. De fapt, toate sosurile pe bază de roșii și citrice conțin o mulțime de acizi care profoacă reflux gastroesofagian. Aceste produse sunt recomandate pentru consumul mesei de prânz.

4. Alcoolul

Un pahar de vin după o zi încărcată pare o idee excelentă. Din păcate, această băutură duce la deshidratare și afectează capacitatea ficatului de a elibera cantitatea potrivită de glicongen în sânge. Pe lângă asta, ar putea intensifica nivelul stresului și al anxietății. Dacă vrei să bei alcool seara, încearcă să o faci cu 3-4 ore înainte de culcare.

5. Mâncărurile picante

Preparatele care conțin curry sau ardei iute reprezintă un factor de risc al refluxului gastroesofagian. Așadar, încearcă să nu consumi un astfel de preparat înainte de a dormi.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.