Fă din 2021 cel mai frumos an de până acum! 8 sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

Sunt genul de persoană care adoră să facă liste de dorințe și planuri, mai ales la trecerea dintre ani. Sunt conștientă însă că nu mă voi trezi alt om în dimineața primei zile a anului, a zilei de luni sau de întâi din fiecare lună.

Dacă vrem ca ceva să se schimbe în viața noastră, noi suntem cei care trebuie să își schimbe obiceiurile. Chiar mă amuza soțul meu într-o zi când l-am rugat să-mi facă niște poze, iar el a tras același cadru de 100 de ori, fără să își schimbe deloc unghiul sau poziția. Mi-a spus „poftim, ai 100 de poze, ai de unde să alegi”. Doar că, bineînțeles, toate pozele ieșiseră la fel (la fel de prost, adică :))). Normal că eu eram nemulțumită, iar el mi-a spus: știi că nu îmi place să fac poze și nu mă pricep, nu înțeleg de ce mă mai pui pe mine. Numai nebunii fac același lucru la nesfârșit și se așteaptă la rezultate diferite.  Să nu credeți că e lipsit de diplomație, pur și simplu mi l-a citat pe Albert Einstein, care spunea:

 

Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.

 

Așa este și cu obiceiurile noastre de zi cu zi. Nu putem să ne dorim să avem o viață mai sănătoasă, mai echilibrată, mai liniștită, dacă nu facem nimic în acest sens.   Cu toții tindem și ne dorim să ducem o viață cât mai sănătoasă și mai frumoasă. Dar este nevoie de ambiție și disciplină pentru a ajunge la rezultatele dorite. Nu va fi ușor la început, dar în timp va deveni o rutină sănătoasă și vei începe să te simți din ce în ce mai bine și plin de viață. 

 

Un stil de viață echilibrat și sănătos aduce multe beneficii, sporind confortul psihic și cel fizic

 

La invitația celor de la YUGA am pregătit o listă cu recomandările mele care vă pot ajuta să vă schimbați viața în 2021 și să fiți din ce în ce mai aproape de cea mai bună versiune a voastră.

 

  1. Creează-ți un mindset pozitiv 

 

Poate nu dai atât de multă importanță gândurilor tale, deși ar trebui s-o faci. Modul în care gândim ne dictează și afectează direct viața, chiar dacă nu ne dăm seama. Gândurile pozitive te pot ajuta să-ți atingi idealurile și reduc nivelul de stres din organism.  În loc să te plângi pentru lucrurile pe care nu le ai în viața ta și să te gândești că viața nu e corectă, ține un jurnal în care să notezi trei lucruri pentru care ești recunoscător în fiecare zi. Dacă ne concentrăm pe lucrurile pe care nu le avem, nu vom avea niciodată suficient. Cu cât apreciem mai mult ceea ce avem, cu atât vom fi mai fericiți atâta timp cât suntem conștienți de oportunitățile pe care le avem.

 

  1. Schimbă peisajul

 

Suntem suma celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Dacă petreci timpul cu oameni optimiști,veseli, empatici și mărinimoși, vei aduce în viața ta energia lor bună. În schimb, dacă ești înconjurat de oameni pentru care reușitele celorlalți sunt motiv de tristețe, nu văd niciodată partea plină a paharului și se alimentează cu răutate, vei fi demotivat. Chiar dacă poate părea dificil, în 2021 trebuie să înveți să-ți apreciezi mai mult timpul și să le spui la revedere oamenilor care aduc energie negativă în viața ta.

 

  1. Acordă importanță odihnei

 

Necesarul de somn pentru un organism adult este de 8 ore pe noapte, iar cel mai odihnitor este intre orele 22:00 și 04:00. Chiar dacă programul tău nu-ți permite să te culci la ora 22, încearcă măcar să dormi acele 8 ore pentru ca a două zi să te simți odihnit și gata să înfrunți o nouă zi. Nu uita, somnul pierdut nu poate fi recuperat! La fel de importantă precum numărul de ore dormite este și calitatea acestora. Pentru un somn mai odihnitor, încearcă să folosești regula 10-3-2-1-0

Regula 10-3-2-1-0

10 – Cu 10 ore înainte de somn nu mai consuma cafeină

3- Cu 3 ore înainte de somn nu mai mânca/nu mai bea alcool

2- Cu 2 ore înainte de somn nu mai lucra.

1- Cu o oră înainte de somn nu îți mai obosi ochii cu lumina albastră (telefon, calculator, televizor)

0 – Dimineața nu amâna alarma

Ebook - 8 sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

Pentru restul sfaturilor vă invit să intrați pe site-ul https://yuga.ro/ebooks unde puteți descărca GRATUIT ebook-ul pe care vi l-am pregătit.

 

Sper ca informațiile mele să vă fie de folos și să reușiți să faceți în 2021 tot ce v-ați propus. Atâta timp cât suntem sănătoși, le putem face pe toate. Cu câte un pas mic în fiecare zi și adoptarea progresivă a unor obiceiuri bune, putem să schimbăm mai multe decât ne putem imagina.  

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Fă din 2021 cel mai frumos an de până acum! 8 sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.