Faci sport? Iată lucrurile necunoscute din spatele acestui stil de viață

90% dintre femei nu sunt mulţumite de felul în care arată. Este o realitate alarmantă, iar cercetătorii avertizează că foarte multe urmează un plan alimentar strict, însă exclud sportul din planul de slăbit sau tonifiere. Dacă însă ești o împătimită a vieții sănătoase și o persoană activă, iată zece lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre dietă şi sport.

Imaginea personală este un factor deosebit de important, din acest motiv fiecare femeie acordă importanţă felului în care arată. Înainte de a da fuga la sală și a-ți face abonament pe jumătate de an, ar fi bine să arunci o privire peste aceste lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre dietă şi sport.

el-2856689

1. Lucrează intens cu tine.
Nu renunţa la dietă şi nu abandona mersul la sală. Setează-ţi anumite obiective şi nu renunţa la dietă până când nu reuşeşti să dai jos câte kilograme ţi-ai propus. Totodată, nu renunţa la orele de antrenament la sală după primele şedinţe şi nu mai căuta scuze pentru a lenevi.

2. Fii consecventă.
De cele mai multe ori, graba strică treaba. Dacă aştepţi rezultate spectaculoase după primele zile de mers la sală, trezeşte-te la realitate! Fii consecventă, încurajează-te de fiecare dată şi fă din mersul la sală o plăcere.

3. Nu abandona, vei vedea primele rezultate după 10 zile.
Ţine dieta când mergi la sală, dar reţine că primele rezultate încep să se vadă abia după 10 zile. Poţi să ţii orice plan alimentar, dar este foarte important să respecţi toate regulile dacă vrei să slăbeşti frumos.

4. Schimbările se datorează în proporţie de 80% dietelor şi în proporţie de 20% exerciţiilor fizice.
Ştiu, credeai că o să trebuiască să te epuizezi la maxim la sală, însă dieta o vei putea trişa. Dar nimic nu este mai eficient decât o dietă, aşadar, este important să ţii o dietă care să ţi se potrivească.

FOLLOW ME

5. Fii atentă la cum alegi să consumi carbohidraţii.
Consumă o cantitate destul de mare de carbohidraţi înainte să mergi la sală, astfel, te vei simţi mai energică. În plus, masă musculară se va dezvolta mult mai uşor.

giphy-2-6223546

6. Nu trece cu vederea suplimentele alimentare.
Învaţă că suplimentele alimentare sau băuturile energizante sunt recomandate. Te vor ajuta să ai mai multă energie şi să dai mai mult randament atunci când exersezi. Mănâncă batoane proteice înainte de a ajunge la sala şi înfrânează-ţi poftele.

7. Progresul se face în timp.
Consultă-ţi antrenorul pentru că el să te înveţe să lucrezi într-un ritm normal, nu te înhamă la un program de exerciţii intens, vei abandona mult mai repede.

8. Este greu, dar nu abandona!
Treci peste zilele de febră musculară, nu abandona lupta, felul în care te vei simţi după va fi unul de zile mari, aşa că orice sarificiu merită. Nu lasa eşecul să te caracterizeze.

9. Vârstă este doar un număr.
O idee greşită cu care mulţi se confrunta este că după vârsta de 30 sau 40 de ani nu eşti în formă bună pentru a face sport regulat. Nimic mai fals, totul depinde de tine şi este important să te obişnuieşti cu un program de exerciţii şi să urmezi o dietă care să te avantajeze.

10. Nu consuma zahăr şi alcool.
Zahărul şi alcoolul nu sunt recomandate în perioada în care eşti la dietă şi mergi la sală, dar te poţi răsfăţa din când în când cu o prăjitură sau cu un pahar de vin. Important este să nu faci abuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.