Fetițele născute pe 8 Martie 2019 în București primesc 1500 euro

Primesc foarte des întrebări legate de cum am ajuns să lucrez în televiziune, să-mi fac blog sau canal de YouTube și, deși răspund de fiecare dată la aceste întrebări în particular, astăzi vreau să vă povestesc și pe blog, pas cu pas, cum am ajuns să fiu om de televiziune și blogger.

Când eram mică le spuneam tuturor că vreau să mă fac medic, dar până la urmă am decis să urmez o facultate în cu totul și cu totul alt domeniu și am mers la Academia de Studii Economice. Am ajuns apoi să lucrez într-o editură și ceva mai târziu în televiziune.

Sora mea a dat ulterior la medicină și încerca să mă convingă și pe mine să o fac ca pe o a doua facultate, dar mi se părea foarte greu. Acum lucrez în continuare în televiziune, domeniu care mă apropie totuși de pasiunea mea din copilărie, medicina, pentru că realizez rubrica de sănătate a emisiunii mele, Numai de bine și sunt în permanență în contact cu medici din toată țara.

În televiziune am ajuns să lucrez datorită unui prieten care mi-a spus că aș fi foarte potrivită să prezint știrile. M-a fascinat întotdeauna acest domeniu, televiziunea, mi se părea că e o lume minunată în care mi-ar fi plăcut să ajung, dar nu aveam curajul să spun asta cu voce tare. Am început o școală de televiziune și le-am spus părinților mei că am făcut-o abia după ce am terminat-o. Au urmat câțiva ani buni în care prezentam știrile de weekend de dimineață, la ora 6. Ca să le prezint la 6, mă trezeam la 3-4 dimineața… Au fost ani buni de zile în care nu am știu ce înseamnă un weekend cu familia, în care la 10 deja dormeam ca să mă pot trezi la timp și apoi nu mai aveam chef să fac nimic când mă întorceam acasă. Nu a fost ușor, dar a fost cu siguranță o perioadă importantă din viața mea. De aproximativ doi ani am renunțat la știri din cauza unor probleme de sănătate care nu mi-au mai permis să stau atâtea ore așezată și am rămas în continuare la Numai de bine, emisiune la care mă puteți vedea în fiecare duminică dimineața de la ora 9:30, pe Antena 3.

Următoarea activitate importantă din viața mea este blogul. L-am început acum 6 ani și a fost un cadou de la verișorul meu. Era inițial blog personal în care povesteam ce mi se întâmplă, apoi mi-am dat seama că am acces la foarte multe informații prețioase de la medici și specialiști pe care le pot da mai departe. Am ajuns astfel să îmi transform pasiunea în una dintre principalele mele activități. Canalul de YouTube a apărut cumva firesc, pentru că având un backround în televiziune îmi e foarte ușor să gândesc și să realizez materialele video și totul a venit de la sine, s-au împletit frumos și am ajuns să am unul dintre cele mai urmărite bloguri de parenting din România, cu o comunitate extrem de frumoase, pe toate rețelele în care activez. Am o satisfacție imensă când primesc mesaje de la mămicile care urmăresc, fie că e vorba de felicitări sau întrebări, îmi face întotdeauna plăcere să răspund și să păstrez legătura cu cei din comunitatea mea.

Normal că în tot acest timp m-am lovit și de oameni care au vrut să mă descurajeze sau nu au crezut în mine, dar mi-am văzut întotdeauna de drumul meu și am ajuns acolo unde poate nici nu știam că îmi doresc să fiu. La 36 de ani sunt femeie de carieră, am 3 copii minunați, un soț extraordinar și o familie care îmi este întotdeauna alături. Sunt o femeie fericită, împlinită și da, am succes.

FOLLOW ME

Consider că nimic nu e întâmplător în viața și că fiecare ajunge acolo unde ar trebui să fie. Eu am avut norocul să cunosc oamenii potriviți la momentul potrivit și să primesc sprijin de la cei din jur. Acesta este motivul pentru care acum încerc la rândul meu să ofer ajutorul ori de câte ori îmi este cerut și să dau mai departe din experiențele mele. Sunt recunoscătoare pentru ceea ce mi s-a oferit și dacă pot să fac cuiva un bine, nu văd de ce aș refuza.

Poate că pot fi și azi persoana potrivită la momentul potrivit și fiindcă știu că am în comunitate multe mămici și graviduțe poate că sunt azi trifoiul norocos pentru unele dintre ele.

Am reușit să devin antreprenor, să bat la ușile potrivite și să nu îmi pierd niciodată speranța. În comunitatea mea de mămici vorbesc zilnic cu femei care încearcă să lucreze de acasă și și-ar dori să aibă o mică afacere pentru a reuși să aibă aibă un venit suplimentar în timp ce se ocupă de copii. Le admir foarte mult.

În prezent, femeile sunt din ce în ce mai independente, au încredere în ele și îndrăznesc să țintească cât mai sus. Cu toate astea, conform unui studiu realizat de METRO în România, 64% dintre femei își doresc să-și deschidă propria afacere, dar numai 6% au încredere că pot pune în practică această idee și de multe ori dificultățile pe care le întâmpină sunt de ordin financiar. Prin intermediul inițiativei Micile Antreprenoare, fiecare fetiță născută în maternitățile din București pe 8 martie 2019, va primi suma de 1.500 euro, sub forma unui cec cadou. Banii sunt depuși într-un cont bancar și vor putea fi accesați de acestea la împlinrea vârstei de 18 ani pentru a-și îndeplini un vis.

Părinții fetițelor născute în maternitățile din București în data de 8 martie 2019 pot trimite un e-mail la adresa ma@metro.ro, prin care să își exprime dorința de a participa la campanie. E-mailul trebuie să conțină: copia certificatului de naștere al fetiței și formularul de consimțământ primit în pachetul cadou odată cu nașterea fetiței, completat și semnat.

Data limită de înscriere este 8 aprilie 2019.

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe www.metro.ro.

Sper să vă inspire povestea mea și să prindeți curaj! Vă doresc mult succes indiferent de lucrurile pe care doriți să le faceți și chiar aștept comentariile voastre în care mi-ar plăcea să îmi spuneți care e cea mai mare pasiune a voastră.

Iar dacă ești mămică și te-ai înscris la campanie, m-aș bucura mult să îmi scrii și să o cunosc pe micuța ta.

#micileantreprenoare #ziuaafaceriitale #loveownbusiness #ownbusinessday2019

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Fetițele născute pe 8 Martie 2019 în București primesc 1500 euro

  1. Mirabela Matei says:

    WOW! Ma bucur tare pentru tine și orice piedică în viața trebuie să fie pentru noi un pas înainte. Felicitări celor implicați în acest proiect pentru mamicile care au adus pe lume de 8martie fetițe. 🤩🌺💐🏵☘🍀🍀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.