Gabriela Vrânceanu Firea – culisele primului an din viața lui Tzari

 

Astăzi este o zi specială pentru prietena mea, Gabriela Vrânceanu Firea. Tzari, mezinul familiei sale împlinește un anișor. Deși este foarte ocupată, Gabi a acceptat să ne scrie câteva gânduri despre ce a însemnat venirea lui Tzari în viața sa și a soțului ei, Florin Pandele.

 

gabriela vranceanu firea, florin pandele, tzari, blog ela craciun

Gabriela Vrânceanu Firea:

David Petru ne face fericiți în fiecare zi, de când s-a născut. Pe 20 mai anul trecut venea pe lume, în jurul orei 11 și, de atunci, deși este cel mai mic membru al familiei, a devenit centrul universului nostru. Ceilalți băaieți ai noștri sunt foarte mari și înțelepți așa că acceptă cu bucurie să ne facem programul după mezin.

Tzari, pentru că noi așa îi spunem, este o fire foarte energică, nu stă locului o clipă, aproape merge singur nesusținut și cântă toată ziua. Noi îl tachinăm că va deveni preot și va cânta Sfânta Scriptură sau tenor de renume european:)).

Este și foarte ambițios: nu s-a lăsat până nu a parcurs, fără ajutor, pe piciorușe și fără premergător, distanța de la un capăt al camerei până la celălalt.

gabriela vranceanu firea, tzari, blog ela craciun

Ne bucurăm pentru că Tzari este foarte prietenos atât cu adulții, cât și cu toți copilașii mai mari sau mai mici. L-am învățat de mic cu societatea și se pare că asta este la baza caracterului său prietenos. Nu este foarte pretențios nici la mâncare. Îi place aproape orice, dar are și câteva preferințe: piure de dovleac, de brocoli sau, la desert, fructe pasate ( banane, mere, mure). Nu prea se dă în vânt după sucul de morcovi, dar îi place cel de ananas și caise(bio).

Tzari ne-a schimbat foarte mult viața : Florin este specialistul  în băiță și masaj, mama are grijă toată ziua de el cât suntem la serviciu, iar eu dorm cât pot de mult cu el, pentru a se odihni și mama. Încercăm, fiecare în parte, să petrecem cât mai mult timp cu el pentru că ni l-am dorit atât de mult și Dumnezeu ne-a auzit rugăciunea, fapt pentru care îi suntem recunoscători…

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.