GHIDUL ÎNCEPĂTORULUI: învață să înoți fără să te pui în PERICOL

Dacă ți-a plăcut întodeauna să fii înconjurată de valurile mării și totuși nu te simți prea încrezătoare în apă, ghidul următor te va ajuta să înveți să înoți ca un peștișor – sigur vei reuși dacă te străduiești:

Ghidul înotului -sfaturi simple care te vor ajuta să te simți încrezătoare în apă

Depășirea fricii


Trage destul aer în tine și adoptă diferite poziții în apă

Vei simți cum apa însăși te ridică la suprafață.

 

FOLLOW ME

Învață să respiri în timp ce înoți


Respiră pe gură atunci când capul tău ajunge deasupra apei; expiră pe nas sau pe gură. Încearcă să îți formezi un ritm al respirației. De asemenea, e important să înveți cum să îți ții respirația.

Împrietenește-te cu apa


Stai pe spate la suprafața apei.  Întinde-ți mâinile în lateral și relaxează-te.  Încearcă să stai și pe burtă și pe spate și vei observa cum apa te sprijină. Secretul e să înveți să te relaxezi concentrându-te.

Învață să-ți folosești picioarele

1. Întinde-ți brațele și prinde-te de marginea piscinei sau de o plută. Mișcă un picior în sus și în jos, apoi repetă cu celălalt.  Îndoaie-ți doar ușor picioarele, încercând să le întinzi. Mișcă-ți doar șoldurile.

Învață să-ți folosești brațele

Dacă poți să-ți folosești cu încredere și ritmic picioarele, ești gata să-ți folosești brațele.

1.  Stai pe spate și începe să-ți miști picioarele. Pune-ți brațele pe lângă corp și ridică-le deasupra apei, făcând jumătăți de cercuri în aer și dându-ți capul pe spate cât mai mult posibil. Sub apă, brațele tale ar trebui să deseneze jumătăți de cercuuri la nivelul corpului și să se întoarcă la poziția inițială.  Mâinile tale ar trebui să fie întinse și ar trebui să le miști în succesiune.

Cu fața în sus, stai cu mâinile în față și mișcă-le una după alta. Trece-ți brațele sub apă în mișcări pe jumătate circulare, revenind la poziția inițială. Respiră când brațul tău se ridică în aer, întorcându-ți capul în direcția sa.
E important să existe o coordonare între mișcările brațelor și ale picioarelor.


2. Atunci când te împingi înainte cu picioarele, întinde-ți brațele pentru a forma o săgeată. Apoi mișcă-ți brațele simultan într-o mișcare simetrică semi-circulară, aducându-le împreună la piept și apoi revenind la poziția inițială.
E important ca atunci când îți dai brațele în afară să-ți ridici capul deasupra apei și să tragi aer în piept. De asemenea, poți să și înoți ținându-ți mereu capul ridicat.

Siguranța e cea mai importantă:
Dacă ai dureri, amețeală sau crampe, ieși din apă imediat.
Nu înota dacă ai consumat alcool.
E periculos să sari de pe o platformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.