8 GREȘELI pe care le faci când folosești TAMPOANE

Din ce în ce mai multe femei aleg să folosească tampoanele interne în defavoarea absorbantelor, pentru că sunt mult mai practice, datorită faptului că nu sunt vizibile. Deși par ușor de folosit, multe femei nu le utilizează așacu trebuie. Înainte de a le folosi, trebuie să ții cont de anumite reguli, pentru că altfel, te vei expune unor riscuri foarte mari.

Iată greșelile pe care ar trebui să le eviți ca să nu ai probleme de sănătate:

1. Te speli pe mâini numai după introducere, nu și înainte

Aceasta este o greșeală foarte frecventă pe care o fac femeile. Este foarte important să te speli pe mâini și înainte pentru a nu contamina tamponul cu bacteriile care se află pe mâini, altfel riști să-ți dezechilibrezi flora vaginală și să ai probleme genitale.

2. Folosești un singur tip de tampon

Ar trebui să îl folosești pe cel care ți se potrivește, în funcție de abundența fluxului. Tampoanele duc la creșterea riscului unui șoc toxic, deci, cu cât puterea lor de absorbție e mai mare, cu atât sunt mai periculoase. Folosește tampoane de dimensiuni mai mici spre sfârșitul menstrei și pe cele cu dimensiune mai mae atunci când menstruația este mai abundentă.

FOLLOW ME

3. Nu introduci tamponul suficient de adânc

Dacă tamponul nu este introdus așa cum ar trebui, te vei confrunta cu dureri, Așadar, dacă simți că te jenează atunci când mergi sau când ești așezată, înseamnă că nu este introdus suficient de adânc.

4. Schimbi tamponul prea rar

Tamponul trebuie schimbat o dată la 3-4 ore pentru a nu afecta sănătatea aparatului genital. Dacă nu respecți regulile de igienă, riști să faci infecții vaginale și crești riscul de șoc toxic.

5. Nu schimbi tamponul după ce înoți

Tampoanele interne sunt alegerea perfectă atunci când ești în vacanță, însă trebuie să îl schimbi de fiecare dată când ieși din piscină sau din mare, pentru că altfel riști să faci iritații la nivelul pielii și mucoasei vaginale cauzate de clor sau sare.

6. Folosești tampon încă o zi după ce se termină ciclul.

Folosirea tampoanelor atunci când vaginul este uscat este complet inconfortabilă, dar și periculos.

7. Folosești tampoane parfumate

Tampoanele parfumate pot cauza irtațții și mâncărimi, așa că cel mai bine ar fi să le eviți.

8. Depozitezi tampoanele in baie

Tampoanele nu trebuie să stea într-un  mediu umed, așa că mai bine le-ai ține într-un sertar din casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.