Greșelile pe care le faci când te epilezi singură acasă

Greșelile pe care le faci când te epilezi singură acasă

Greșelile pe care le faci când te epilezi singură acasă. 10 lucruri pe care trebuie să le eviți atunci când te epilezi singură acasă.

1. Nu îți exfoliezi pielea

Pentru a evita apariția firelor de păr sub piele ar fi bine să îți exfoliezi zona care urmează a fi epilată. Îți poți exfolia tot corpul pentru că doar așa vei scăpa de pielea moartă de pe corp. Această exfoliere este recomandată fie că folosești lama de ras, fie că folosești ceară. În cazul epilării cu ceară ar fi bine ca exfolierea sî fie făcută cu 2, 3 zile înainte.

2. Îți întinzi pielea când te pensezi

Deși pare un mod ușor pentru a vedea fiecare fir de păr și nu numai, riști astfel să distorsionezi forma naturală a sprâncenelor tale. Rezultatul poate fi unul chiar dezastruos.

3. Te epilezi dimineața

În timpul somnului picioarele se umflă ușor. Pentru o piele fină după epilare este recomandat să nu încerci să-ți înlături părul nedorit la dușul de dimineață. Vor rămâne fire de păr sub piele, iritații și piele uscată. E mai bine să o faci seara.

4. Te epilezi în timpul unei băi fierbinți

După primele 10 minute de la contactul cu apa fierbinte porii pielii tale se dilată și fac astfel din epilare un chin. Dacă ții neaparat să te epilezi atunci, ar fi bine să o faci în primele 10 minute de la contactul pielii cu apa fierbinte. Astfel te poți bucura apoi și de o baie caldă.

5. Folosești o lamă de ras veche

Specialiștii recomandă maxim 5 utilizări pentru o lamă de ras. Pentru a evita micile iritații care pot fi provocate de reutilizarea lamei de ras, încercați să o schimbați cât mai des.

FOLLOW ME

6. Nu folosești spumă de ras

Atât crema pentru ras cât și spuma te ajută să previ o piele iritată. Totodată se evidențiază cu un milimentru mai mult din firul de păr. Un mic sfat: Aplică gelul, crema sau spuma de ras în sens invers firelor de păr. Acestea vor sta drepte în timpul epilării și vei obține o piele fină și catifelată așa cum ți-ai dorit.

10 lucruri pe care trebuie să le eviți atunci când te epilezi singură acasă

7. Îți epilezi pielea iritată

Pentru o piele iritată sau care prezintă leziuni, contactul cu lama de ras sau ceara poate face mai mult rău. Poate lua straturile superioare ale epidermei și astdel încetinește procesul de vindecare.

8. Te epilezi cu ceară foarte des

Pentru o piele fină și catifelată trebuie păstrată o distanță de timp între epilări. Pentru epilarea cu ceară procedeul se repetă o dată la 4 săptămâni. Pentru firul de păr aspu trebuie să așteptați până crește 5 milimetri, în timp ce pentru firul fin trebuie să așteptați până la 3 milimetri pentru o epilare eficientă.

9. Folosești o tehnică greșită de epilare cu ceară

Deși în mâna cosmeticianei pare simplu să te epilezi cu ceară, procedeul în sine e mult mai complicat. Pașii sunt simpli: aplici ceara, lipești bine materialul și tragi. Trebuie să tragi întotdeauna în sensul invers firului de păr și trebuie să îți ți pielea întinsă pentru a nu provoca iritații sau și mai rău vânătăi.

10. Te epilezi în perioada delicată a lunii

Principalul dinsconfort când vorbim despre epilarea cu ceară este durerea. De aceea specialiștii ne învață că este bine să evităm perioada de mentruație când vrem să ne epilăm. Pentru un disconfrot mai mic și mai puțin dureros perioada ideală pentru epilare este în timpul ovulației.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.