Horoscopul vinului: Ce fel de licoare ți se potrivește

Toți avem un vin preferat, dar care sunt vinurile POTRIVITE pentru fiecare dintre noi? Dacă până acum ai ales sortimentul de vin în funcție de felul de mâncare care îl acompaniază, este momentul să întrebi astrele ce licoare îți poate face serile mai frumoase!

Dacă ești Berbec, un vin de culoarea coniacului, în nuanțe de cărămiziu te reprezintă. Realizat ca un vin alb, dar cu note roșiatice, va face impresie la orice reuniune sau eveniment. Ineditul său poate fi apreciat doar de o persoană energică și surprinzătoare ca tine.

Taurul va pune întotdeauna preț pe calitate și rafinament. Lui i se potrivește un vin vechi, luxuriant, precum Barolo, cunoscut și ca „regele vinurilor”. Acest vin roșu vișiniu trebuie să stea cel puțin 3 ani în cramă înainte de a fi comercializat pentru a elibera acele arome fructate și gustul dulceag-condimentat.

Gemenii se plictisesc repede, fiind întotdeauna în căutarea a ceva nou, așa că un vin versatil precum Chenin Blanc li se potrivește de minune. Se potrivește atât cu carnea roșie cât și cu sushi, are o prospețime aparte și aduce aminte de măr, miere și floare de portocal.

Persoanele Rac par dure și critice la prima vedere. Odată ce le cunoști mai bine, lucrurile se schimbă – sunt extrem de calde și generoase. Așa este și vinul Zinfandel – dacă îl bei imediat după ce desfaci sticla, vei simți doar tăria. Lasă-l 30 de minute să respire și vei începe să-i simți buchetul dulceag, de fructe de pădure.

Leii trăiesc viața din plin iar pentru cei mai norocoși dintre ei, fiecare zi este o sărbătoare. Evident, lor li se potrivește șampania sau varianta mai accesibilă a ei, vinul Cava.

FOLLOW ME

Fecioarele sunt extrem de atente la detalii, știind că graba strică treaba. Un Pinot Noir (cu al său aftertaste dulceag de zmeură) va fi pe gustul lor pentru că acest vin este conceput cu mare atenție – strugurii delicați se pot usca cât ai clipi dacă nu le conferi mediul necesar .

Pentru o Balanță, nimic nu este mai bun decât un Riesling. Chiar dacă este considerat un vin dulce, Riesling-ul face pereche bună cu orice fel de mâncare, chiar și unul picant. Vinul reflectă personalitatea persoanelor născute în această perioadă – flexibili și ușor adaptabili, capabili să se înțeleagă cu toată lumea.

white-wine-848268_1280-1024x682-5466925

Misterioși și seducători, Scorpionii sunt unii dintre cei mai imposibil de uitat. Așa este și Cabernet Sauvignon, vinul memorabil cu aromă de cireșe și tabac, ce îmbată simțurile.

Săgetătorii adoră să socializeze, iar vinul Teran, de proveniență slovacă, le dă această oportunitate. Poți schimba impresii ore întregi pe marginea acestei licori neobișnuite, cu gust de prune și fier.

Dacă ești Capricorn, atunci pui preț pe calitate și consistență. Tu ai nevoie de un Bordeaux, un vin care nu dă greș, clasic și delicios, cu tușe lemnoase.

Un Vărsător nu se dă niciodată înapoi de la o provocare, așadar un vin inedit îi va face cu ochiul. Vinul biodinamic, realizat în condiții stricte în conformitate cu mediul înconjurător, cu aromă acrișoară, ce aduce a bere mai degrabă, este un MUST. Încearcă-l și nu vei regreta!

Peștii nu vor urma niciodată turma, așa că un vin neobișnuit, greu de etichetat, le va fi pe plac. Trebuie să încerce un Petillant Naturel, ce se aseamănă cu șampania, dar nu trece prin întregul proces de fermentație, nu are zahăr adăugat și conține mai puțin alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.