#TIPS&TRICKS

10 imagini tulburătoare care îți vor da de gândit

Scris de Ela la 16 august 2016

Milioane de oameni mor de foame, milioane de oameni mor în accidente rutiere cauzate de imprudență, milioane de femei din lumea asta suferă și sunt agresate, milioane de copaci sunt tăiați ilegal. În timp ce tu ai citit aceste rânduri, lumea a fost deja martora câtorva tragedii.

Aceste imagini sunt parte a unor campanii sociale de mare impact ce au fost realizate tocmai pentru a-i face pe oameni să conștientizeze că se expun zilnic la foarte multe riscuri:

Publicitate

1. Poluarea ucide

47

2. Muncitorii nu sunt unelte. Respectă-i!

50-1024x690

3. Avem cu toții nevoie de oxigen

119-1024x668

Nu e nicio îndoială că nu putem trăi fără lemn. Materialul e folosit în mii de produse de uz casnic. Din păcate, industria de mobilă sau cea alimentară, care folosește ulei de palmier sunt responsabile pentru defrișările tropicale masive. Cele mai afectate sunt pădurile din Argentina, Bolivia, Brazilia, Paraguay, Indonezia, Malaezia și Papua Noua Guinee. Pădurile întinse, care adăpăsteau cândva mii de specii, țin astăzi de domeniul trecutului.


În aceste condiții, iubitorii de natură au de ce să se bucure: guvernul norvegian a anunțat că nu va mai cumpăra produse asociate cu defrișările tropicale. Parlamentul nu va mai accepta contracte cu nicio companie care taie și distruge păduri.

În ultimii ani, diverse companii au decis să înceteze procurarea de bunuri care contribuie la distrugerea pădurilor tropicale. Totuși, până acum, alte guverne nu au mai luat astfel de hotărâri.

Publicitate

În sfârșit au reușit! Norvegia a devenit prima țară din lue care să adopte o politică a lipsei despăduririi. De acum încolo, toate produsele care ajung în această țară vor fi supuse unor cerințe stricte.

Norvegienii au propus și altor țări să facă la fel – Angliei și Germaniei, ai exact. La urma urmei, milioane de oameni depind de păduri și protejarea „Plămânilor Pământului” e responsabilitatea tuturor națiunilor. Din fericire, Norvegia face primul pas în direcția potrivită.

4. Până când?

191-783x1024

5. Mii de oameni datorează viața donatorilor de organe

241-1024x768

6. Salvează planeta. Economisește hârtie!

271-1024x536

7. Dacă tu nu îi hrănești, cineva o va face

281

Dacă nu acorzi importanță educației copiilor tăi și nu petreci timp alături de ei, își vor lua informațiile din surse nepotrivite.

Publicitate

 

8. Pungile de plastic omoară

310

9. Somnul este mai puternic decât tine.

351-714x1024

10. De câte ori nu ridici ceva de pe jos, o vor face ei.

73-1024x718

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


3 thoughts on "10 imagini tulburătoare care îți vor da de gândit"

  1. Vasile spune:

    SALVATI PLANETA?PLANETA A TRECUT PRIN MULTE SI VA MAI TRECE PRIN MULTE.Nu trebuie salvata de catre niste aroganti care cred ca plasticul distruge planeta.

    1. Terra spune:

      @Vasile, ai un IQ sub nivelul marii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--