10 imagini tulburătoare care îți vor da de gândit

Milioane de oameni mor de foame, milioane de oameni mor în accidente rutiere cauzate de imprudență, milioane de femei din lumea asta suferă și sunt agresate, milioane de copaci sunt tăiați ilegal. În timp ce tu ai citit aceste rânduri, lumea a fost deja martora câtorva tragedii.

Aceste imagini sunt parte a unor campanii sociale de mare impact ce au fost realizate tocmai pentru a-i face pe oameni să conștientizeze că se expun zilnic la foarte multe riscuri:

1. Poluarea ucide

47-8424476

2. Muncitorii nu sunt unelte. Respectă-i!

50-1024x690-3256237

3. Avem cu toții nevoie de oxigen

119-1024x668-3901412

Nu e nicio îndoială că nu putem trăi fără lemn. Materialul e folosit în mii de produse de uz casnic. Din păcate, industria de mobilă sau cea alimentară, care folosește ulei de palmier sunt responsabile pentru defrișările tropicale masive. Cele mai afectate sunt pădurile din Argentina, Bolivia, Brazilia, Paraguay, Indonezia, Malaezia și Papua Noua Guinee. Pădurile întinse, care adăpăsteau cândva mii de specii, țin astăzi de domeniul trecutului.

În aceste condiții, iubitorii de natură au de ce să se bucure: guvernul norvegian a anunțat că nu va mai cumpăra produse asociate cu defrișările tropicale. Parlamentul nu va mai accepta contracte cu nicio companie care taie și distruge păduri.

În ultimii ani, diverse companii au decis să înceteze procurarea de bunuri care contribuie la distrugerea pădurilor tropicale. Totuși, până acum, alte guverne nu au mai luat astfel de hotărâri.

În sfârșit au reușit! Norvegia a devenit prima țară din lue care să adopte o politică a lipsei despăduririi. De acum încolo, toate produsele care ajung în această țară vor fi supuse unor cerințe stricte.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Norvegienii au propus și altor țări să facă la fel – Angliei și Germaniei, ai exact. La urma urmei, milioane de oameni depind de păduri și protejarea „Plămânilor Pământului” e responsabilitatea tuturor națiunilor. Din fericire, Norvegia face primul pas în direcția potrivită.

4. Până când?

191-783x1024-7301881

5. Mii de oameni datorează viața donatorilor de organe

241-1024x768-9770974

6. Salvează planeta. Economisește hârtie!

271-1024x536-1935058

7. Dacă tu nu îi hrănești, cineva o va face

281-7283324

Dacă nu acorzi importanță educației copiilor tăi și nu petreci timp alături de ei, își vor lua informațiile din surse nepotrivite.

 

8. Pungile de plastic omoară

310-2410439

9. Somnul este mai puternic decât tine.

351-714x1024-3088502

10. De câte ori nu ridici ceva de pe jos, o vor face ei.

73-1024x718-4830347

0 comentarii pe “10 imagini tulburătoare care îți vor da de gândit

 1. Vasile says:

  SALVATI PLANETA?PLANETA A TRECUT PRIN MULTE SI VA MAI TRECE PRIN MULTE.Nu trebuie salvata de catre niste aroganti care cred ca plasticul distruge planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.