10 imagini tulburătoare care îți vor da de gândit


Milioane de oameni mor de foame, milioane de oameni mor în accidente rutiere cauzate de imprudență, milioane de femei din lumea asta suferă și sunt agresate, milioane de copaci sunt tăiați ilegal. În timp ce tu ai citit aceste rânduri, lumea a fost deja martora câtorva tragedii.

Aceste imagini sunt parte a unor campanii sociale de mare impact ce au fost realizate tocmai pentru a-i face pe oameni să conștientizeze că se expun zilnic la foarte multe riscuri:

1. Poluarea ucide

47-8424476

2. Muncitorii nu sunt unelte. Respectă-i!

50-1024x690-3256237

3. Avem cu toții nevoie de oxigen

119-1024x668-3901412

Nu e nicio îndoială că nu putem trăi fără lemn. Materialul e folosit în mii de produse de uz casnic. Din păcate, industria de mobilă sau cea alimentară, care folosește ulei de palmier sunt responsabile pentru defrișările tropicale masive. Cele mai afectate sunt pădurile din Argentina, Bolivia, Brazilia, Paraguay, Indonezia, Malaezia și Papua Noua Guinee. Pădurile întinse, care adăpăsteau cândva mii de specii, țin astăzi de domeniul trecutului.

În aceste condiții, iubitorii de natură au de ce să se bucure: guvernul norvegian a anunțat că nu va mai cumpăra produse asociate cu defrișările tropicale. Parlamentul nu va mai accepta contracte cu nicio companie care taie și distruge păduri.


În ultimii ani, diverse companii au decis să înceteze procurarea de bunuri care contribuie la distrugerea pădurilor tropicale. Totuși, până acum, alte guverne nu au mai luat astfel de hotărâri.

În sfârșit au reușit! Norvegia a devenit prima țară din lue care să adopte o politică a lipsei despăduririi. De acum încolo, toate produsele care ajung în această țară vor fi supuse unor cerințe stricte.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Norvegienii au propus și altor țări să facă la fel – Angliei și Germaniei, ai exact. La urma urmei, milioane de oameni depind de păduri și protejarea „Plămânilor Pământului” e responsabilitatea tuturor națiunilor. Din fericire, Norvegia face primul pas în direcția potrivită.

4. Până când?

191-783x1024-7301881

5. Mii de oameni datorează viața donatorilor de organe

241-1024x768-9770974

6. Salvează planeta. Economisește hârtie!

271-1024x536-1935058

7. Dacă tu nu îi hrănești, cineva o va face

281-7283324

Dacă nu acorzi importanță educației copiilor tăi și nu petreci timp alături de ei, își vor lua informațiile din surse nepotrivite.

 

8. Pungile de plastic omoară

310-2410439

9. Somnul este mai puternic decât tine.

351-714x1024-3088502

10. De câte ori nu ridici ceva de pe jos, o vor face ei.

73-1024x718-4830347


0 comentarii pe “10 imagini tulburătoare care îți vor da de gândit

  1. Vasile says:

    SALVATI PLANETA?PLANETA A TRECUT PRIN MULTE SI VA MAI TRECE PRIN MULTE.Nu trebuie salvata de catre niste aroganti care cred ca plasticul distruge planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.