Ai simțit vreodată că organismul ți-a luat-o înainte? Eși relaxată, frunzărești o revistă glossy sau newsfeed-ul plin de update-uri lipsite de importanță, când simți un junghi, ai o tresărire sau te apucă sughițul. Mie mi s-a întâmplat – la început nu am luat în serios aceste semnale. Eram gata să le pun etichetele de „bizar”, „inexplicabil”, „trecător”, până… am aflat mai multe despre tabieturile corpului meu.
1. Junghiuri puternice, fără avertisment
Acestea sunt preferatele ipohondrilor. Înțepăturile fără o cauză evidentă, care apar și dispar rapid, sunt, în general,benigne și comune. Dacă durerile se repetă, ar trebui să consulți un doctor.
2. Sughițuri care nu te lasă să-ți termini propoziția
Băuturile acidulate și obiceiul de a mesteca tot timpul gumă pot fi două dintre cauzele care duc la sughițuri frecvente. Majoritatea trec după ce vei un pahar cu apă. Sughițurile persistente sunt de temut. Nu trebuie să amâni vizita la medic.
3. Te trezești brusc chiar atunci când începeai să ațipești
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.
Aceste treziri bruște, violente, sunt rezultatul stresului și al nopților nedormite. Au loc exact atunci când începi să adormi, adică la trecerea ușoară de la stare de veghe la somn.
4. Caști când vezi pe altcineva căscând
Multe persoane sunt susceptibile la căscatul contagios. Nu îngrijora dacă începi să caști când vezi pe altcineva căscând sau chiar în timp ce parcurgi aceste rânduri.
5. Îți curge sânge din nas
De multe ori, vederea sângelui este mai înfricoșătoare decât cauza în sine. Sângerarea poate fi urmarea unui pasaj nazal uscat sau a iritării inconștiente a căilor nazale. De asemenea, alergiile, răceala sau chiar folosirea abuzivă a spray-urilor pentru decongestionare pot irita nasul.
6. Strănuți des când privești direct spre soare
Nervii responsabil pentru senzația la nivelul ochilor și al nasului s-au încrucișat, astfel încât lumina puternică este percepută de creier ca iritantă.
7. Ți se zbate ochiul
Dacă lași superstițiile deoparte, vei ajunge la o singură concluzie: când ți se zbate ochiul, mușchii se contractă ușor și rapid. În funcție de nivelul de stres, efortul fizic depus și anxietate, contracția este mai puternică sau mai slabă. Dacă simptomele persistă, consultă un doctor.