Italy on my mind

Italy in my mind

Moda verii vine din Italia

Nu ştiu dacă e pentru că m-am născut în toiul primăverii sau pentru că sunt o optimistă incurabilă, dar rezonez cu absolut tot ceea ce înseamnă sezon cald. De la primii muguri până la copacii înfloriṭi şi de la prima plajă până la temperaturile toride, nimic nu mă deranjează, atâta vreme cât soarele nu părăseşte ecuaṭia. Nu neg ca în toată exaltarea mea, are şi garderoba un loc bine revendicat. Orice femeie se bucură mai mult de feminitate, de culori, de forme şi texturi, atunci când vremea se arată prietenoasă. Iar ca orice pasionată, tot ce pot spune este că parcă niciodată vara nu a arătat mai frumos, mai exploziv şi mai…optimist 🙂 Am descoperit în propunerile designerilor pentru acest sezon o pledoarie pentru culoare, care întotdeauna m-a definit. Interpretată în linia anilor ’60, m-am îndrăgostit imediat de rochia roz acid, semnată Valentino. Şi vă mărturisesc că nu am simṭit deloc “excesul”, chiar dacă am optat pentru această culoare în full look. De cealaltă parte, se spune că albul este întotdeauna o idee bună. În aceeaşi semnătură a brandului italian, însă cu o alură de schoolgirl, rochia albă, plisată în partea de jos, cu inserṭii de dantelă m-a făcut să-mi ridic câteva semne de întrebare cu privire la războiul culoare/non-culoare.

Italy in my mindRochie Valentino/ Pantofi Valentino

Italy on my mindRochie Valentino

Dar ca să rezolvi un conflict cromatic, poṭi recurge în orice moment la imprimeuri. Şi nu cred că există unele mai frumoase în acest sezon decât cel propus de italienii Domenico Dolce şi Stefano Gabbana. Poate şi pentru că povestea subsidiară fiecărei colecṭii transpare dincolo de înşiruirea unor cuvinte preṭioase într-un comunicat de presă. Mă fascinează povestea siciliană pe care o aduc în prim-plan de sezoane bune, dar şi melancolia Greciei Antice care a inspirat deopotrivă această colectie. Rochia albă imprimată cu muguri de migdal este, însă, preferata mea. Poate pentru că îmi amineşte de primăvară 🙂

Italy on my mindRochie Dolce & Gabbana/ Pantofi Dolce & Gabbana

Rămân o împătimită a designerilor italieni, în ciuda controverselor aprinse generate în jurul lor. Nu putea lipsi din wishlist-ul meu pentru această vara rochia bodycon semnată de Roberto Cavalli. Imprimeurile exotice în jocuri de alb şi negru m-au sedus imediat. Cred că e un act de curaj să joci cartea tonurilor neutre şi a non-culorilor într-un sezon în care lumea aşteaptă cascade de culori. Este unul dintre motivele pentru care justifică slăbiciunea mea pentru designerul italian.

FOLLOW ME

Italy on my mindRochie Roberto Cavalli/ Sandale Roberto Cavalli

Să aveṭi o vară cel puṭin la fel de fascinantă precum colecṭiile designerilor italieni! 🙂

Multumiri magazinelor Valentino, Dolce & Gabbana si Valentino din cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.