Ce spune culoarea favorită despre tine


Care e culoarea ta favorită? Răspunde repede, fără să te gândești prea mult! A mea e roz. Sunt atrasă în mod natural de aceasta, simbolizează dragoste și afecțiune.

Ceea ce mă face discretă și cu preferințe spre delicatețe. E o culoare ce caracterizează persoanele copilăroase și sincere, înglobează trăsăturile estompate ale lui roșu. Femeile care preferă roz tind să aibă sentimente materne foarte bine dezvoltate. Oamenii roz au nevoie de afecțiune, de securitate și de iubire. Sunt fermecători și blânzi.

elaroz

ALB: simbolizează puritatea, inocența, naivitatea dar și tinerețea. Dacă sunteți mai în vârstă și vă place albul atunci sunteți perfecționiști, puțin melancolici după tinerețe și doriți să recuperate timpul pierdut. O altă conotație a albului e legată de dorința de simplitate.

ROȘU: culoarea puterii, sănătății și a vitalității. Omul roșu e active, dinamic, viguros, agresiv, impulsiv, ambițios sau încăpățînat, determinat să obțină ceea ce își dorește. Optimist, suportă greu monotonia, agitat, deloc introspective, are tendința de a-i judeca pe ceilalți și chiar de a-i blama în anumite situații. Dacă totuși o persoană liniștită preferă roșul atunci are nevoie de căldură, putere și poftă de viață sau poate masca adevăratele trăiri cu un calm aparent. Dar, roșu este de obicei ales de oamenii cu firi deschise și fără complicații.


CASTANIU: în general, persoanele care iubesc culoarea castaniu au trecut prin experiențe dure care i-au maturizat dar i-au făcut și plăcuți și toleranți. Maro-ul e un roșu disciplinat, care a trecut prin episoade grele din care a deprins lecții prețioase.

PORTOCALIU: o culoarea flamboiantă care traduce pofta de viață și tendința spre socializare și distracție. Omul oranj poate fidramatic uneori dar în general e popular și blajin și încearcă din răsputeri să placă tuturor. E culoarea tinereții, puterii, curajului, neliniștii și curiozității.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

GALBEN: culoarea fericirii, înțelepciunii și imaginației, este ales de către tipul aventuros mental, căutând noutatea și auto-împlinire. Galben, de obicei, arată o personalitate solară, perspicace, cu spirit afacerist și un puternic simț al umorului. Este culoarea intelectului. a oamenilor cu minte clară și precisă, încrezători în propria viziune și cu idealuri înalte. Uneori pot evita responsabilitățile, preferînd libertatea de gîndire și acțiune.

VERDE: armonie și echilibru. Simbolizează speranta, reînnoirea și pacea. Omul verde e de obicei plăcut, blând și sincer. Verzii sunt, în general, oameni orientate spre comunitate, sociabili dar care preferă pacea cu orice preț. Sunt de obicei mult prea modești, răbdători, rafinați, manierați și foarte bine educați.

ALBASTRU: liniștit, plin de compasiune, grijuliu, delicat, introspect, conservator cu un puternic simț al datoriei. Răbdător, perseverant, conștiincios, sensibil, controlat, îi place să fie admirat pentru caracterul constant. Uneori devine inflexibil și exagerat de îngrijorat.

grid-cell-17887-1421418826-5

ALBASTRU-VERDE: aspru, discriminatoriu și totuși echilibrat și atractiv, omul albastru-verde tinde să fie sensibil, intelectual și rafinat, perseverent și stabil deși destul de detașat. Bleu-verzii au un gust excelent și sunt de obicei politicoși, fermecători, capabili dar refuzând de multe ori ajutor sau îndrumare.

TURCOAZ: complex, imaginativ și original, dur cu sine, apparent calm dar foarte neliniștit pe interior.

LILA: ales de cei care trăiesc în altă sferă, care ocolesc sordidul și sunt impecabili. Iubitori de artă și cultură, caută continuu aspectele rafinate ale vieții, cauzele nobile, sunt creativi, fermecători, plini de duh, civilizați.

VIOLET: individualiști, pretențioși, cu o dorință puternică de a fi diferiți, temperamentali, expansivi, artiști au tendința de a devein sarcastici când sunt prost înțeleși. Dacă ați ales violet aveți tendința de a fi neconvenționali, toleranți și demni, axați pe a obține poziții de autoritate.

MARO: rezistență și răbdare, tendința de a fi foarte puternic, conștiincios, de încredere, echilibrat și conservator. Nu e impulsiv dar poate fi uneor incoerent și lipsit de tact, dar îi place responsabilitatea și e amabil.

GRI: culoarea precauției și a compromisului, oamenii gri sunt organizați, calmi, muncesc din greu, uneori fără răsplată. Griul bătrân preferă rutina, griul tânăr e retras și are tendința de a se autocenzura. Au spirit antreprenorial și tendința de a lucra prea mult.

NEGRU: demn și impozant, omul negru pare misterios dar preferința pentru acestă culoare indică și o suprimare a dorințelor și scopurilor lumești, sugerând adâncimi ascunse și dorințe ascunse.

 

Vreți mai mult? Încercați să găsiți cartea The Healing Power of Color by Betty Wood (Inner Traditions, 1998).

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.